Featured post

All India Seminar on How to Crack IBPS RRB 2017

Saturday, 15 July 2017

Test of the Day for IBPS RRB Exam 2017

Dear Readers,

Test-of-the-Day-for-IBPS-RRB-Exam-2017

We are providing you with the test of the day which will help you in upcoming exams like Dena PGDBF, IBPS RRB, etc. From this, you can practice questions with the timer that will help you to improve speed.


00:00:00

Q1. DRT has been constituted under Section 3 of the Recovery of Debts Due to Banks and Financial Institutions Act, 1993. DRT stands for-
Debt Recovery Tribunals
Demand Recovery Tribunals
Deposit Recovery Tribunals
Debt Refinance Tribunals
Debt Recovery Treaty
Solution:
DRTs stands for Debt Recovery Tribunals.

Q2. What is the financial limit Under MUDRA's Tarun scheme?
Rs. 40 lakh to Rs. 50 lakh
Rs. 30 lakh to Rs. 40 lakh
Rs. 20 lakh to Rs. 30 lakh
Rs. 10 lakh to Rs. 20 lakh
Rs. 5 lakh to Rs. 10 lakh
Solution:
Under the aegis of Pradhan Mantri MUDRA Yojana (PMMY), MUDRA has already created its initial products/schemes. The interventions have been named ‘Shishu’, ‘Kishor’ and ‘Tarun’ to signify the stage of growth/development and funding needs of the beneficiary micro unit / entrepreneur and also to provide a reference point for the next phase of graduation / growth to look forward to. The financial limit for these schemes is:-
(a) Shishu:- covering loans up to 50,000/-
(b) Kishor:- covering loans above 50,000/- and up to 5 lakh
(c) Tarun:- covering loans above 5 lakh to 10 lakh

Q3. India has signed a mega defense deals worth over 2 billion dollars for advanced surface-to-air missile (SAM) sytems, to further tighten the bilateral strategic partnership with which one of the following countries?
Bangladesh
Israel
Oman
Russia
France
Solution:
India and Israel signed a mega defense deals worth over 2 billion dollars for advanced surface-to-air missile (SAM) systems, to further tighten the bilateral strategic partnership ahead of Prime Minister Narendra Modi's visit to Israel in July

Q4. In the recently announced 64th National Film Awards, who has been declared as the Best Actor?
Salman Khan
Amitabh Bacchan
Amir Khan
Akshay Kumar
Shahrukh Khan
Solution:
In the recently announced 64th National Film Awards, Akshay Kumar has been declared as the Best Actor for Rustam.

Q5. Sports Ministry of India has recently appointed Australian Dave Smith as the coach in _________.
400 Meter Relay
100 Meter Sprint
Shot put
Athletics
Race walking
Solution:
Sports Ministry of India has recently appointed Australian Dave Smith as the coach in Race Walking category.

Directions (6-10): Read the following information carefully and answer the questions given below: 
 There are nine floors building in the area in which nine people are living on different floor separately. The ground floor is numbered 1 and so on. Nine persons are A, B, C, D, E, F, G, H, and I. They also like different colours like Red, Blue, Black, White, Yellow, Violet, Pink, Orange and Brown but not necessarily in the same order. I lives on the even number floor but not on the eight floor. There is gap of two floor between the I and the person who likes Orange colour. There is gap of two floor between the person who like Orange and Blue colour. The person who likes Orange colour lives on top floor. The person who likes Red colour lives on the odd number floor. E likes Red colour and he does not live immediately above or immediately below the floor on which I lives. There are gap of two floors between the floor on which E and D live. D likes Yellow colour. A likes violet colour and he lives on the even number floor. There are gap of two floors between A and the person who likes White colour. There is gap of one floor between the person who likes White and Brown colour. B likes brown colour and lives one of the floor above on which the person who likes White colour lives. C likes Black colour and lives on even number of floor but not on the second floor. F does not like Pink and Orange colour. G does not like Orange colour.


 Q6. Who lives on floor number 3?

E
A
G
D
F
Solution:
(6-10)

Q7.Which of the following is correct?
C-Black-9th floor
I-Blue-7th floor
E-Red-2nd floor
G-Pink-3rd floor
G-Orange-9th floor

Q8.F is related to Brown and A is related to Yellow, in the same way I is related to?
White
Orange
Black
Red
None of these

Q9.How many floors are between the floor on which I and E live?
one
two
three
more than three
None of these

Q10.How many floor below on which D lives?
One
two
more than three
three
None of these

Q11. Number of boys and girls are ‘x’ and ‘y’ respectively; average ages of girls and boys are ‘a’ years and b years respectively. What is the average age(in years) of all boys and girls together?
None of these
Solution:

Q12. Reena bought 30 pizzas at rate of Rs. 45 per piece. She sold forty percent of total pizzas at the rate of Rs. 50 per piece. Approximately, at what price per piece should she sell the remaining pizzas to make 25% overall profit?
Rs. 54
Rs. 52
Rs. 50
Rs. 60
Rs. 56
Solution:

Q13. A 180 m long train crosses another 270 m long train running in the opposite direction in 10.8 seconds. If the shorter train crosses a pole in 12 seconds, what is the speed of longer train?
98 km/hr
96 km/hr
90 km/hr
88 km/hr
None of these
Solution:

Q14. In a test, a candidate scored 468 marks out of maximum marks. Had the maximum marks converted to 700, he would have scored 336 marks. What was the maximum marks of test?
775
875
975
1075
None of these
Solution:

Q15. Rs 600 has been divided among A, B and C in such a way that Rs. 40 more than (2/5) of A’s share, Rs. 20 more than (2/7) of B’s share, Rs. 10 more than (9/17) of C’s share, are all equal. A’s share is:
Rs 280
Rs 170
Rs 150
Rs 200
None of these
Solution:

Directions (16-20): In the following questions, two sentences are given. There may be an error in the sentence(s). Mark your answer accordingly from the given options. 


 Q16. I. Although Ram was innocent, baseless accusations were leveled at him. 

II. Despite of repeated representations from the ISRO, the authorities have failed to take any action.
if there is an error only in the first sentence;
if there is an error only in the second sentence;
if there are errors in both sentences; and
if there is no error in either of the sentences.
If there are more than two errors in either of the sentence.
Solution:
Sentence I, accusations were leveled against him not at him.
Sentence II, despite is not followed by of.

Q17. I. I deem it as a privilege to attend the meeting. 
II. Success can be achieved with practice.
if there is an error only in the first sentence;
if there is an error only in the second sentence;
if there are errors in both sentences; and
if there is no error in either of the sentences.
If there are more than two errors in either of the sentence.
Solution:
Sentence I: I deem it a privilege not as a privilege. Sentence II: …… achieved ‘through practice’ not ‘with practice.’

Q18. I. Sita has great skill for painting. 
II. Having overslept himself, Harish missed his train.
if there is an error only in the first sentence;
if there is an error only in the second sentence;
if there are errors in both sentences; and
if there is no error in either of the sentences.
If there are more than two errors in either of the sentence.
Solution:
Sentence I, ‘Sita has a great skill for painting. The indefinite article ‘a’ should be used as painting is one of the many skills.
Sentence II, the reflexive pronoun ‘himself’ should be omitted.

Q19. I. Ishan is interested in painting from his childhood. 
II. Life was a hard struggle for Himani; but ultimatelyshe emerged victorious.
if there is an error only in the first sentence;
if there is an error only in the second sentence;
if there are errors in both sentences; and
if there is no error in either of the sentences.
If there are more than two errors in either of the sentence.
Solution:
Sentence I, the verb must be in the past tense as it is from his childhood – Ishan was interested in painting from his childhood. Had it been the present ‘now’ then ‘am’ can be used – Ishan is interested in paining now.

Q20. I. One cannot make a success of his career, unless he works hard. 
II. In spite of he being very tired, he kept on working.
if there is an error only in the first sentence;
if there is an error only in the second sentence;
if there are errors in both sentences; and
if there is no error in either of the sentences.
If there are more than two errors in either of the sentence.
Solution:
Sentence I, One cannot make a success of one’s …… or He cannot make a success of his……
Sentence II, the subject ‘he’ need not be repeated in the subordinate clause as it is the same as in the main clause – ‘In spite of being very tired, he ……

                                       

You may also like to Read:


CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments:

Post a Comment