Monday, 17 July 2017

Test of the Day for IBPS RRB Exam 2017

Dear Readers,

Test-of-the-Day-for-IBPS-RRB-Exam-2017

We are providing you with the test of the day which will help you in upcoming exams like Dena PGDBF, IBPS RRB, etc. From this, you can practice questions with the timer that will help you to improve speed.


00:00:00

Q1. Sports Ministry has approved the appointment of two top foreign athletics coaches, one each in race walking and 400m race keeping in mind 2020 Olympics. 2020 summer Olympics will be held in ______.
Beijing, China
Tokyo, Japan
Muscat, Oman
Pyeongchang, South Korea
Rio de Janeiro, Brazil
Solution:
Sports Minister Mr. Vijay Goel has approved the appointment of two top foreign athletics coaches, one each in race walking and 400m race. 2020 summer Olympics will be held in Tokyo, Japan.

Q2. National Film Awards were announced recently for year 2016, Akshay Kumar won the Best Actor award for Rustam. It was _______ edition of National Film Awards.
56th
45th
55th
64th
68th
Solution:
The 64th National Film Awards were announced in which the Directorate of Film Festivals presents it’s annual National Film Awards to honor the best films of 2016 in the Indian cinema.

Q3. Name the lender that has announced that it’s Unified Payments Interface (UPI) will also be available on Chillr, a multi-bank mobile payments app.
Axis Bank
South India Bank
HDFC Bank
ICICI Bank
SBI
Solution:
HDFC Bank announced its Unified Payments Interface (UPI) will also be available on Chillr, a multi-bank mobile payments app. Currently, UPI is available on HDFC Bank’s own mobile banking app.

Q4. Name the Noble Prize winner who has been recently appointed as the youngest United Nations Messenger of Peace by Secretary-General Antonio Guterres.
Bob Dylan
William C. Campbell
Kailash Satyarthi
Peter W. Higgs
Malala Yousafzai
Solution:
Malala Yousafzai, the youngest winner of the Nobel Peace Prize has become the youngest United Nations Messenger of Peace. The United Nations stated that the 19-year-old Pakistani education activist will be appointed by Secretary-General Antonio Guterres on April 10, 2017, and it will help to promote girl education around the world.

Q5. The DIC Bill was introduced in the Parliament on August 21st 1961. What is the meaning of "D" in DIC?
Distance
Development
Deposit
Demand
None of the given options is true
Solution:
The Deposit Insurance Corporation (DIC) Bill was introduced in the Parliament on August 21, 1961. After it was passed by the Parliament, the Bill got the assent of the President on December 7, 1961 and the Deposit Insurance Act, 1961 came into force on January 1, 1962.

Directions (6-10): Read the following information carefully and answer the questions given below: 
 There are eight persons P, Q, R, S, T, U, V and W are sitting around a circle. Some are facing the center while some are not. They also like different car like Audi, Maruti, Toyota, Nissan, Ford, Fiat, Skoda and Hyundai. P is sitting third to right of R. There is one person sitting between P and Q. S is sitting fourth to right of Q. The person who like Toyota sits second to right of S. P does not like Toyota car. Three persons sit between the person who like Toyota and Hyundai car. The person who likes Audi car sits second to the right of the person who likes Hyundai car. S does not like Audi car. The person who likes Fiat sits third to right of the person who likes Audi car. R likes Fiat car. There is two persons sits between S and T. There is three persons sits between the person who likes Ford and Nissan car. T does not like Ford and Nissan car. There is one person sits between the person who likes Nissan and Maruti car. The person who likes Toyota car sits third to right of the person who likes Maruti car. The person who likes Skoda car sits third to right of the person who likes Nissan car. V sits fourth to right of the person who likes Ford car. U is not the immediate neighbour of V. The person who like Ford car sits third to left of the person who like Toyota car and both faces the same direction.(Same direction means if one faces centre then other also faces the centre and vice-versa).T faces opposite the centre. P likes the Hyundai car.

Q6. Who among the following like Toyota car?
P
Q
R
T
W
Solution:
(6-10)

Q7.If T is related to R and Q is related to S, in the same way P is related to?
P
Q
R
T
W

Q8. Who among the following sits third to right of person who like Hyundai car?
U
S
V
W
E

Q9. Which of the following is correctly matched?
T-Audi
R-Toyota
S-Skoda
U-Nissan
W-Fiat

Q10. Who sits opposite to person who like Audi car?
U
The person who likes Nissan car.
R
The person who likes Hyundai car.
The person who likes Skoda car.

Directions (11 – 15) :This data is regarding total number of employees working in Administration (admin), Operations (Operations.) and other departments of corporate divisions of Companies A and B. 
 The total number of employees working in both the companies together is 4800. The respective ratio of number of employees in Companies A and B is 5 : 7. Each employee works in only one of the 3 Departments i.e. “Operations” , “Admin” and “others”. In company A, 70% of the total employees are males. 60% of the total male employees of company A work in ‘Operations’ out of the remaining male employees, 1/8th work in ‘Admin’. Out of the total female employees of company A, 24% work in ‘Admin’ and 5/8th of the remaining female employees work in ‘Operations’. 
In company B, 80% of the total employees are males. 65% of the total male employees of company B work in ‘Operations’. Number of male employees who work in other departments in Company B is 20% more than the male employees who work in ‘Other Departments’ in company A. Number of female employees who work in Operations in Company B are less than the number of male employees who work for ‘Operations’ in the same company by 75%. Out of the remaining female employees, ¼ work in ‘Admin’. 

 Q11. What per cent of the total number of male employees in company A work in ‘other’ departments?
45
25
30
35
40
Solution:
(11-15)


Q12. What per centof the total number of female employees of company B work in admin department in company B only?
18.5
8.75
14
16
19
Solution:

Q13. What is the total number of female employees who work on Operations in Company A and B together?
681
781
689
649
788
Solution:

Q14. What is the difference between the average number of males working in ‘Admin’ in both the companies together and average number of females working ‘Other Departments’ in both the companies together?
26
36
16
24
14
Solution:

Q15. In company B, what is the respective ratio between the total number of employees (both male and female) who work in ‘Admin’ and the total number of employees (both male and female) who work in ‘Other Department’ in the same company?
2 : 3
1 : 3
1 : 4
3 : 5
1 : 5
Solution:

Directions (16-20): In questions given below there are three sentences. Each sentence has a pair of words/phrases that are highlighted. From the highlighted word(s)/phrase(s), select the most appropriate words(s)/phrase(s) to form correct sentences. Then below the group of sentences 5 options are given, with each option having sequence of choices either (a) or (b) and so on. Choose the option which is giving the correct sequence of the choices. 

 Q16. A. Pesticides, climate change and loss of habitat will continue to effect[1]/affect[2] bee populations unless they learn to adapt.
B. The only sound was the rush of water at the base[1]/bass[2] of the canyon.
C. He grew boared[1]/bored[2] of the countryside.
211
122
212
222
111
Solution:
Affect-have an effect on; make a difference to; touch the feelings of; move emotionally.
 Effect- a change which is a result or consequence of an action or other cause.
Base – bottom part
Bass – deep or low
Boar - pig
Bore – not interesting bore - to drill

Q17. A. Are you still in touch with any of you’re[1]/your[2] old school friends?
B. Stopping distances for cars vary[1]/very[2] with the speed they are traveling at.
C. When you're only going to work for the summer, you can't be to[1]/too[2] picky.
212
121
222
111
211
Solution:
your – belonging to you
You’re – you are V
ary - differ
Very - much
To - toward
Too - also

Q18. A. He led[1]/lead[2] her down a short hallway and opened the first door.
B. I had to carry the pail[1]/pale[2] up the hill.
C. Every year thousands of people flee[1]/flea[2] the big cities in search of the rural idyll.
211
121
222
111
212
Solution:
lead – metal
Led - was the leader
Pail - bucket
Pale – not bright
Flea – small biting insect
Flee - run

Q19. A. The species most liable to be struck are oaks, poplars and pear trees beach[1]/beech[2] trees are exceptionally safe.
B. Poll[1]/pole[2] results listed a mixed bag.
C. The western border was rendered desolate and deserted by gorilla[1]/guerrilla[2] forays throughout the war.
222
212
111
112
121
Solution:
Beach – sandy shore
Beech – type of tree
Pole - post
Poll - survey
Gorilla – big ape
Guerrilla - warrior

Q20. A. The airline's decision to cut air fair[1]/fares[2] is likely to unsettle the market.
B. The police have provided experts to counsel [1]/council[2] local people affected by the tragedy.
C. She shivered in the chilly[1]/chili[2] ocean breeze.
212
122
211
111
121
Solution:
Fair - equal
Fare - price
Council - committee
Counsel - guidance
Chili – bean stew
Chilly – frosty

                                       


You may also like to Read:



CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments:

Post a Comment