Tuesday, 25 July 2017

Test of the Day for IBPS RRB Exam 2017

Dear Readers,

Test-of-the-Day-for-IBPS-RRB-Exam-2017

We are providing you with the test of the day which will help you in upcoming exams like Dena PGDBF, IBPS RRB, etc. From this, you can practice questions with the timer that will help you to improve speed.


00:00:00

Q1. What is the full form of FATCA?
Forex Account Tax Compliance Act
Foreign Account Tax Compliance Act
Forex Account Total Compliance Act
Foreign Account Total Compliance Act
None of the given options is true
Solution:
The Foreign Account Tax Compliance Act (FATCA), which was passed as part of the HIRE Act, generally requires that foreign financial Institutions and certain other non-financial foreign entities report on the foreign assets held by their U.S. account holders or be subject to withholding on withhold able payments.

Q2. What is the minimum initial deposit required for opening a Basic Savings Bank Deposit Account (BSBDA)?
Rs 500
Rs 1000
Rs 100
No initial deposit
Rs 200
Solution:
There is no requirement for any initial deposit for opening a BSBDA.

Q3. The 12th edition Indo-Mongolian Joint Military Exercise Nomadic Elephant 2017 has held in __________.
Darkhan
Mizoram
Himachal Pradesh
Ulaanbaatar
Jammu & Kashmir
Solution:
The 12th edition Indo-Mongolian Joint Military Exercise Nomadic Elephant 2017 has held at Vairengte in Mizoram. Vairengte houses Indian Army’s elite Counter-Insurgency and Jungle Warfare School.

Q4. The Agriculture Ministry joined hands with the National Remote Sensing Centre (NRSC) to geo-tag agricultural assets for their real-time monitoring and effective utilization. NRSC is a wing of ____________.
Defence Research and Development Organization (DRDO)
Raman Research Centre
Homi Bhabha Centre for Science Education
Central Scientific Instruments Organization
Indian Space Research Organization (ISRO)
Solution:
The Agriculture Ministry joined hands with the National Remote Sensing Centre (NRSC), wing of Indian Space Research Organization (ISRO) a to geo-tag agricultural assets for their real-time monitoring and effective utilization. The Rashtriya Krishi Vikas Yojna (RKVY) of the Agriculture Ministry and NRSC signed a Memorandum of Understanding (MoU) in this regard.

Q5. Saraswat Bank is the largest lender in the co-operative space in India. What is the Motto of Saraswat Bank?
Together we Serve
Hum Apke Sath
Service to the common man
Bank to bank upon
Aapka Apna Bank
Solution:
Saraswat Bank is the largest lender in the co-operative space in India. 'Service to the common man' is the Motto of Saraswat Bank.

Directions (6-10): Study the information and answer the following questions: 
In a certain code language
 "began his fast at" is coded as "Z#25 R#19 H@21 Z@26"
 "the bumper crop production " is coded as "S#7 V@25 L@24 L@11"
 "stir turned violent against" is coded as"R@8 V@7 M#5 H#26"

 Q6.What is the code for ‘left’ in the given code language?
U@15
U@25
V@15
X@15
None of these
Solution:
(6-10)

Q7.What is the code for ‘quality' in the given code language?
G#10
G#15
H#10
G@10
None of these

Q8.What may be the possible code for ‘demanding’ in the given code language?
N#23
M#23
M#24
M@23
None of these

Q9.What may be the possible code for ‘including’ in the given code language?
M#19
M#18
M@18
N#18
None of these

Q10.What is the code for ‘agriculture' in the given code language?
I#36
H#26
I#26
M#26
None of these

Directions (11-15): What should come in the place of the question mark (?) in the following number series problems? 

 Q11. 738, 765, 819, 900, 1008, 1143, ?
1445
1565
1305
1275
None of these
Solution:
The pattern is +27,+54,+81,+108,+135,+162
 ∴ ?=1143+162=1305

Q12. 17, 9, ?, 16.5, 35, 90
5
15
10
20
None of these
Solution:
The pattern is ×0.5+0.5, ×1+1, ×1.5+1.5,×2+2, ×2.5+2.5
∴ ?=9×1+1=10

Q13. 16, 17, 15, 18, 14, ?
10
17
18
20
None of these
Solution:
There are two mix series 16, 15, 14….and 17, 18, 19….
 ∴ ?=18+1=19

Q14. 2, 3, 6, 18, 108, ?
126
1944
648
756
None of these
Solution:

Q15. 9, 15, 27, 51, 99, ?
165
195
180
190
None of these
Solution:
The pattern is×2-3, ×2-3, ×2-3……..
∴ ?=99×2-3=195

Directions (16-20): In each question, the word at the top is used in four different ways, numbered to a to d, Choose the option in which the usage of the word is INCORRECT or INAPPROPRIATE. If all the options are grammatically correct and usage of the given word is appropriate, then select option e. 

 Q16. Zoom
The camera zoomed out to show all the crowd.
He rushed out of the building and zoomed off in his car.
The camera zoomed in to show people's faces
They just zoomed away without saying goodbye
None of these.
Solution:
Zoom off- Go somewhere quickly. “They just zoomed off without saying goodbye”, is the right form.
 Zoom out Focus less closely.
Zoom in Focus more closely

Q17. Write
They asked viewers to write in with their opinions and suggestions.
He wrote the car through in an accident on the motorway.
I write out my notes in full to help me remember them.
I write up the report and submitted it.
None of these.
Solution:
“He WROTE the car OFF in an accident on the motorway”, is the correct usage.
Write off- Destroy a car in an accident.
Write out -Write something completely.
Write up- Make complete written version.

Q18. Trade
She traded in her old car for the new model.
They traded upon their reputation to scare rivals.
He trades on their insecurity to get his way.
A longer working week was traded in for a pay rise.
None of these.
Solution:
A longer working week was TRADED OFF for a pay rise. Means Bargain, make a deal or compromise
Trade in- Exchange something old as part of the price of something new.
Trade upon - Exploit, use to your advantage
Trade on- Exploit, use something to your advantage.
Trade off- Bargain, make a deal or compromise.

Q19. Throw
I threw out all my old clothes to make some space in my wardrobe.
The committee threw the proposal out.
The prawns she ate at lunch made her throw up and she had to go home early.
May I throw in with you? My companions left me behind.
None of these.
Solution:
None of these.
Throw out -Get rid of.
Throw out-Reject.
Throw up-Vomit.
Throw in Join, accompany.

Q20. Strike
He was struck into as he entered the building.
The Medical Council struck him off for malpractice.
I struck on the solution when I was out with my dog.
I tried to get the government to support us but I struck out.
None of these.
Solution:
He was struck down as he entered the building. Strike down - Kill
Strike off Remove someone's professional license to practice.
Strike on -Have a good idea.
Strike out- Fail.

                                       

You may also like to Read:



CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments:

Post a Comment