Featured post

All India Seminar on How to Crack IBPS RRB 2017

Wednesday, 5 July 2017

Test of the Day for IBPS RRB Exam 2017

Dear Readers,

Test-of-the-Day-for-NICL-AO-Mains-Exam-2017

We are providing you with the test of the day which will help you in upcoming exams like Dena PGDBF, IBPS RRB, etc. From this, you can practice questions with the timer that will help you to improve speed.

00:00:00

Q1. NPA stands for-
National ­performing Assets
New ­performing Assets
Non ­production Assets
Non ­performing Assembly
Non ­performing Assets
Solution:
NPA stands for Non ­performing Assets.

Q2. MUDRA is a financial institution has been set up by Government of India for development and refinancing micro units’ enterprises. What is the meaning of "A" in MUDRA?
Agency
Association
Assembly
Agent
Alert
Solution:
MUDRA, which stands for Micro Units Development & Refinance Agency Ltd, is a financial institution being set up by Government of India for development and refinancing micro units’ enterprises.

Q3. The Manila-headquartered Asian Development Bank (ADB) lends a $175 million loan to the Power Grid Corporation of India Ltd. Name the President of ADB.
Takehiko Nakao
San Ki Baan
Adams Peter Yon
Hikanzo Abe
Chigobara Hayat
Solution:
The Manila-headquartered Asian Development Bank (ADB) lends a $175 million loan to the Power Grid Corporation of India Ltd. Takehiko Nakao is the President of the Asian Development Bank (ADB).

Q4. The National Association of Software and Services Companies (Nasscom) has recently appointed ___________ as its chairman for 2017-2018.
Sandeep Jajodia
B P Kanugo
Gaatha Kumari
Raman Roy
Deepak Daas
Solution:
The National Association of Software and Services Companies (Nasscom) appointed Raman Roy (Managing Director of Quatrro Global Services) as its chairman for 2017-2018.

Q5. The International Day of Sport for Development and Peace (IDSDP) is observed globally on ___________.
23 March
29 March
6 April
16 April
10 April
Solution:
6 April was declared as the International Day of Sport for Development and Peace (IDSDP) by the UN General Assembly.

Direction (6-10): Study the following information carefully to answer the given questions. 
 S, T, U, V, W, X, Y and Z are seated in a straight line but not necessarily in the same order. Some of them are facing south while some are facing north. S sits fourth to left of X. X sits at one of the extreme ends of the line. Both the immediate neighbours of S face north. T sits second to the left of Z. Z is not an immediate neighbour of S. Neither Z nor U sits at the extreme end of the line. Both the immediate neighbours of U face north. W sits to the immediate left of Y. Immediate neighbours of V face opposite directions (i.e. if one neighbour of V faces North then the other faces South and vice-versa). Immediate neighbours of T face opposite directions (i.e. if one neighbour of T faces North then the other faces South and vice-versa). S faces south. People sitting at the extreme ends face the opposite directions (i.e. if one person faces North then the other faces South and vice-versa).

 Q6. How many persons sit between U and S?
Three
Four
Six
Five
None of these
Solution:

Q7. Who sits second to the left of V?
X
Y
Z
W
Cannot determined

Q8. How many person sit between Y and Z?
Two
Both (C) and (E)
Five
One
Four

Q9. Four of the following five are alike in a certain way and hence they form a group. Which one of the following does not belong to that group?
U
Z
S
T
V

Q10. Who sits to the immediate left of Z?
X
V
S
Y
U

Directions (11-15): In the following Questions, two equations I and II are given. You have to solve both the equations and Give answer 

 Q11.  
If x > y
if x ≥ y
if x < y
if x ≤ y
if x = y or the relationship between x and y cannot be established.
Solution:


Q12.   
If x > y
if x ≥ y
if x < y
if x ≤ y
if x = y or the relationship between x and y cannot be established.
Solution:



Q13.  
If x > y
if x ≥ y
if x < y
if x ≤ y
if x = y or the relationship between x and y cannot be established.
Solution:



Q14.  
If x > y
if x ≥ y
if x < y
if x ≤ y
if x = y or the relationship between x and y cannot be established.
Solution:



Q15.  
If x > y
if x ≥ y
if x < y
if x ≤ y
if x = y or the relationship between x and y cannot be established.
Solution:



Directions (16-20): In each of the following questions, a paragraph with a blank is given. From the five choices given below, select the sentence which can go into the blank to make the paragraph logically coherent. 

 Q16. With the breakdown of the joint family system and with more and more couples opting for a single child, a time will come when relatives will become fewer and fewer. [__________]
People will gradually abandon the nuclear family
The role of friends will become even more important then.
Old age homes will flourish with more and more senior citizens joining them.
Family planning will no longer be valid.
Joint family system will gradually return.
Solution:
The role of friends will become even more important then.

Q17. Information technology will usher in a more vibrant and responsive democracy where people are truly empowered. In the context of such an increasingly IT – oriented world we have to increase computer literacy in the country. [__________]
India, with its poor human resource base, cannot take advantage of the revolution that is happening.
Indian firms have to gear up suitably to meet the emerging challenges in the new millennium, as far as software exports are concerned.
Computer literacy in India needs to improve further.
Internet can be used to create and acquire knowledge in ways that would not be possible otherwise.
Access to computer and the internet should be made available to all so that benefits of technology are enjoyed by everyone.
Solution:
Access to computer and the internet should be made available to all so that benefits of technology are enjoyed by everyone.

Q18. The recent economic liberalization by the Government has opened the sluice-valves for free flow of foreign consumer goods into the country. Goods from China and other East Asian markets have now flooded the Indian market. [__________]
The foreign goods which are now available in India are of inferior quality.
The bloodless war of the new millennium waged by China could cause greater havoc to this country.
Smuggling of goods has to be effectively prevented, to save the economy.
Indian products are unable to withstand the competition in price as well as quality from these foreign goods.
Chinese goods can never offer a stiff competition to Indian goods.
Solution:
Indian products are unable to withstand the competition in price as well as quality from these foreign goods.

Q19. Chess will always have limited spectator appeal. [__________] It is too intellectual and far too rigid in its rules and mode of play for the average person.
It is not a game that can be called having fun with.
Chess has some advantages that other sports do not.
Chess is not a sport for egg heads only.
Chess players will always have a limited fan following.
With a little more encouragement chess players will perform better.
Solution:
Chess players will always have a limited fan following.

Q20. Most people are poor observers, and receive only a vague or hazy impression of objects around them. [__________] But we receive impressions through the other senses too – touch, taste smell and sound.
Impressions perceived through the sense of sight are not capable of a vivid description.
A person who is blind, is a better observer in most cases than a person who is gifted with eyesight.
People cannot make use of their sense of sight in a productive manner.
Most descriptions are confined to what people see.
What we see we tend to believe and sometimes we see what we want to see.
Solution:
Most descriptions are confined to what people see.

                                       

You may also like to Read:




CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments:

Post a Comment