Saturday, 19 August 2017

Current Affairs Questions for IBPS RRB Exams 2017

Dear Readers,



Start Preparing for NABARD Grade-A and Grade-B Examination. It is time to pace up your preparation for IBPS exams. These current affair questions will also help you in preparing for Dena Bank PO, IBPS RRB PO and Clerk recruitment examination.


Q1. The National Green Tribunal banned the use of ‘Chinese’ kite strings, made of nylon or any synthetic material on the grounds. Who is the Present Chairperson of NGT?
Answer: Justice Swatanter Kumar

Q2. Who has been recently appointed as the new bowling coach of Indian Cricket Team?
Answer: Zaheer Khan

Q3. Who is the current Chairman of BCCI?
Answer: Vinod Rai

Q4. The National Green Tribunal was established in _____________.
Answer: 2010

Q5. In which state, President Pranab Mukherjee has recently inaugurated the annexe of the presidential retreat Ashiana which has accommodation facilities for accompanying officers and staff of the Rashtrapati Bhavan?
Answer: Uttarakhand

Q6. IROAF has been awarded the coveted National level “Golden Peacock Award for the Year 2017 for Eco-Innovation” for substitution of fossil fuels (Diesel) by environment friendly CNG. What does 'A' Stands for in IROAF?
Answer: Alternate

Q7. Minister for Housing and Urban Affairs M Venkaiah Naidu has recently released the new version of NHB Residex on the occasion of the annual day of National Housing Bank. Who is the current MD & CEO of NHB?
Answer: Sriram Kalyanaraman

Q8. Senior bureaucrat Subhash Chandra Garg has recently assumed charge as Secretary of the Department of Economic Affairs (DEA) in the Finance Ministry. He has replaced __________________.
Answer: Shaktikanta Das

Q9. In which year Golden Peacock Awards were instituted by the Institute of Directors (IOD) in India?
Answer: 1991

Q10. Mithali Raj of India has recently become the woman cricketer who has scored most runs in ODIs. This record was previously held by ________________
Answer: Charlotte Edwards

Q11. In which state, India is set to get its first high-speed rail training center?
Answer: Gujarat

Q12. Name the Chinese Nobel laureate and democracy icon who has died recently at the age of 61.
Answer: Liu Xiaobo

Q13. In which state, the Department of Industrial Policy and Promotion (DIPP) has recently decided to establish India’s first Technology and Innovation Support Center (TISC)?
Answer: Punjab

Q14. Railway Ministry has recently launched the three Initiatives named Rail Cloud Project, NIVARAN-Grievance Portal (First IT Application on Rail Cloud), CTSE Scheme. What does 'E' stands for in CTSE?
Answer: Emergency

Q15. Which state has become the first state in India to have law against social boycott?
Answer: Maharashtra




CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.


Print Friendly and PDF


No comments:

Post a Comment