Monday, 7 August 2017

Current Affairs Questions for IBPS RRB PO and Clerk Exam 2017

Dear Readers,

Current-Affairs-Questions-for-IBPS-RRB-PO-and-Clerk-Exam-2017


Start Preparing for IBPS RRB PO and Clerk Examination 2017. It is time to pace up your preparation for IBPS RRB PO and Clerk exams. These current affair questions will also help you in preparing for Dena Bank PO, IBPS RRB and other Bank recruitment examination.

Q1. Furthering the agenda for cooperative federalism, NITI Aayog has launched SATH, a program providing with the State Governments. SATH stands for-
Answer: Sustainable Action for Transforming Human Capital

Q2. Who has won the record 10th French men's Open title 2017?
Answer: Rafael Nadal

Q3. Who is the Vice-Chairman of NITI Aayog?
Answer: Arvind Panagariya

Q4. The European Union is a unique economic and political union between _________ countries that together cover much of the continent.
Answer: 28 European

Q5. Who is the present Prime Minister of France?
Answer: Edouard Philippe

Q6. Name the 38-year-old Indian-origin doctor who has scripted history by becoming Ireland’s youngest Prime Minister.
Answer: Leo Varadkar

Q7. The World Bank has approved financing worth more than 500 million dollars for Afghanistan to support a string of projects to boost the economy. Who is the present President of World Bank?
Answer: Jim Yong Kim

Q8. India and Australia have started second Maritime Joint Exercise together. It is named as ___________.
Answer: AUSINDEX 17

Q9. Railway Ministry has recently launched a Mission named _____________ to enhance the passenger experience.
Answer: Mission Retro-Fitment

Q10. The Cabinet has recently approved a scheme called ISS for farmers for the year 2017-18 that will help farmers getting short term crop loan up to Rs. 3 lakh payable within one year at only 4% per annum. ISS is abbreviated as ____________.
Answer: Interest Subvention Scheme

Q11. Who is the present Minister of Health and Family Welfare of India?
Answer: Jagat Prakash Nadda

Q12. Private sector lender Yes Bank has partnered with which mobile payments switch to enable real-time money transfer to bank accounts in India?
Answer: TerraPay

Q13. In the Global Innovation Index (GII) rankings 2017, what is the ranking of India?
Answer: 60th

Q14. In the Global Innovation Index (GII) rankings 2017, which country has topped the list?
Answer: Switzerland

Q15. The Reserve Bank of India (RBI) has placed which bank under prompt corrective action (PCA)?
Answer: Central Bank of India




CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments:

Post a Comment