Tuesday, 1 August 2017

Current Affairs Questions for NABARD Exam 2017

Dear Readers,



Start Preparing for NABARD Grade-A and Grade-B Examination. It is time to pace up your preparation for NABARD exams. These current affair questions will also help you in preparing for Dena Bank PO, IBPS RRB and NABARD 2017 recruitment examination.

So here we are with the current affair revision for NABARD Grade-A 2017.

Q1. What is the theme of International Day against Drug Abuse and Illicit Trafficking 2017?
Answer: Listen First-Listening to children and youth is the first step to help them grow healthy and safe

Q2. Which Cricket team became the team to score the most 300-plus totals in One Day International (ODI) Cricket?
Answer: Indian

Q3. Name the Haryana Girl who is the winner of the Femina Miss India World 2017.
Answer: Manushi Chhillar

Q4. It was the ___________ edition of the Femina Miss India World.
Answer: 54th

Q5. Name the Indian Girl who has become Miss World in bodybuilding championship held recently in Venice, Italy.
Answer: Bhumika Sharma

Q6. IIC is one of the premiar cultural institutions in India. IIC Stands for ________________.
Answer: India International Centre

Q7. The World Bank has cleared a ______________ loan for making Indian youth more employable through reskilling, in a move that is seen to aid the Skill India Mission.
Answer: USD 250-million

Q8. According to the Bloomberg Intelligence index of airline stocks, which Airlines is world’s top airline stock in 2017?
Answer: SpiceJet

Q9. Which Indian Movie has become the first Indian movie to earn Rs2,000 crore worldwide?
Answer: Dangal

Q10. Who is the Union Minister of Civil Aviation?
Answer: Ashok Gajapati Raju

Q11. ADB is headquartered in ____________.
Answer: Philippines

Q12. The Indian shooting squad has finished a creditable second at the ISSF Junior World Championship. The Championship was held in _________________.
Answer: Suhl, Germany

Q13. Name the Bollywood Personality who has been appointed as the ambassador for government’s flagship Skill India campaign, with the National Skill Development Corporation.
Answer: Priyanka Chopra

Q14. MSME Ministry has launched the Digital MSME Scheme and also exchanged three MoUs with SAP India, Intel and HMT. The United Nations has recently declared __________ as the UN Day for MSMEs.
Answer: 27th June

Q15. Who is the present Minister of Micro, Small and Medium Enterprises (MSME)?
Answer: Kalraj Mishra



CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments:

Post a Comment