Thursday, 3 August 2017

Current Affairs Questions for NABARD Exam 2017

Dear Readers,



Start Preparing for NABARD Grade-A and Grade-B Examination. It is time to pace up your preparation for NABARD exams. These current affair questions will also help you in preparing for Dena Bank PO, IBPS RRB and NABARD 2017 recruitment examination.

So here we are with the current affair revision for NABARD Grade-A 2017.

Q1. Shri C K Mishra, Secretary (Health and Family Welfare) inaugurated the ‘Vatsalya – Maatri Amrit Kosh’, a National Human Milk Bank and Lactation Counseling Centre at the Lady Hardinge Medical College (LHMC) in _____________.
Answer: New Delhi

Q2. Prime Minister Narendra Modi was recently in Kazakhstan to attend the summit of the Shanghai Cooperation Organization (SCO). The Capital of Kazakhstan is ____________.
Answer: Astana

Q3. The Headquarter of Export–Import Bank of Korea (KEXIM) is in ___________.
Answer: Seoul

Q4. World Oceans Day is a global day of ocean celebration and collaboration for a better future. The overall theme for World Oceans Day 2017 is ______________.
Answer: Our Oceans, Our Future

Q5. The Securities and Exchange Board of India (SEBI) was recently in News. SEBI was established in ________________.
Answer: 1992

Q6. What is the Currency of Kazakhstan?
Answer: Kazakhstani Tenge

Q7. Who is the present Union Minister of Health and Family Welfare?
Answer: J P Nadda

Q8. Home Minister Rajnath Singh inaugurated a two-day national level conference on "Capacity Building of SDRF-2017" in ______________.
Answer: New Delhi

Q9. Who is the present Director-General of National Disaster Response Force (NDRF)?
Answer: R K Pachnanda

Q10. Name the newly appointed Independent Director/Directors of India Post Payments Bank (IPPB).
Answer: K G Karmakar and Gauri Shankar

Q11. President Pranab Mukherjee has launched the ______________ mobile application, aimed at raising awareness about female foeticide and sex selection.
Answer: Selfie with Daughter

Q12. Which Banks is the Lead Bank for Thiruvananthapuram district and it has launched the Retail Mart, a retail lending concept, in Kerala's capital city?
Answer: Indian Overseas Bank (IOB)

Q13. The Central Council for Research in Yoga & Naturopathy (CCRYN)  under the Ministry of AYUSH, Government of India, has initiated a Yoga Awareness Drive through Mascots and Flash Mobs __________ prior to International Yoga Day to increase the popularity of Yoga, especially among the youth.
Answer: YogMob

Q14. Name the players, who have clinched the French Open men's doubles title 2017?
Answer: Michael Venus and Ryan Harrison

Q15. Who is the present MD & CEO of Indian Overseas Bank?
Answer: R Subramaniakumar




CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments:

Post a Comment