Wednesday, 2 August 2017

Current Affairs Questions for NABARD Exam 2017

Dear Readers,



Start Preparing for NABARD Grade-A and Grade-B Examination. It is time to pace up your preparation for NABARD exams. These current affair questions will also help you in preparing for Dena Bank PO, IBPS RRB and NABARD 2017 recruitment examination.

So here we are with the current affair revision for NABARD Grade-A 2017.

Q1. Traveling to which Indian neighboring country/countries Aadhaar is not a valid identification document for Indians?
Answer: Nepal and Bhutan

Q2. Which lender has recently announced the elevation of its CFO Sunil Kakar as the Managing Director and Chief Executive Officer of the company?
Answer: IDFC Bank

Q3. Venkaiah Naidu has launched the book which titled 'The Emergency - Indian Democracy’s Darkest Hour'. The book is written by ____________.
Answer: Surya Prakash

Q4. Name the Indian Boxer who has recently clinched a gold medal on the final day of the Ulaanbaatar Cup boxing tournament in Mongolia.
Answer: Ankush Dahiya

Q5. Headquarter of IDFC Bank is in ______________.
Answer: Mumbai

Q6. An agreement for IBRD Credit of USD 35 Million from World Bank for “Assam State Public Financial Institutional Reforms Project” was signed in New Delhi. IBRD stands for ____________.
Answer: International Bank for Reconstruction and Development

Q7. India’s latest communication satellite ____________ has been successfully launched from Kourou in French Guiana.
Answer: GSAT-17

Q8. Sharjah was recently named 'World Book Capital for the year' 2019 by the Director-General of UNESCO. Sharjah is the famous city of _____________.
Answer: The UAE

Q9. Who is the present Director-General of United Nations Educational, Scientific, and Cultural Organization (UNESCO)?
Answer: Irina Bokova

Q10. The 6th India - Myanmar Joint Trade Committee (JTC) Meeting co-chaired by Smt. Nirmala Sitharaman, Minister of Commerce & Industry was held recently in ______________.
Answer: New Delhi

Q11. Name the Former chief economic advisor who has recently taken over as president of the International Economic Association (IEA).
Answer: Kaushik Basu

Q12. Which state is all set to become the first state in the country to have a blood bank for the cattle?
Answer: Odisha

Q13. With which Social Networking Company the Election Commission of India (ECI) has joined hands to launch nationwide voter registration reminder process?
Answer: Facebook

Q14. The Board of Control for Cricket in India (BCCI) announced the formation of a special committee to oversee Lodha Panel Reforms to identify the ‘few critical points’. The committee has how many Members?
Answer: Seven-member

Q15. Myanmar was recently in News. What is the Capital of Myanmar?
Answer: Naypyidaw



CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments:

Post a Comment