Wednesday, 9 August 2017

Current Affairs Questions for RRB Exams 2017

Dear Readers,




Start Preparing for NABARD Grade-A and Grade-B Examination. It is time to pace up your preparation for NABARD exams. These current affair questions will also help you in preparing for Dena Bank PO, IBPS RRB and NABARD 2017 recruitment examination.

Q1. According to Mercer's 23rd annual Cost of Living Survey, which Indian cities is the most expensive city for expatriates.
Answer: Mumbai

Q2. According to Mercer's 23rd annual Cost of Living Survey, Luanda is the most expensive city in the world for expatriates. Luanda is the capital city of _____________.
Answer: Angola

Q3. United Nations Secretary-General António Guterres has appointed Vladimir Ivanovich Voronkov of the Russian Federation as ______________ of the newly created United Nations Counter-Terrorism Office.
Answer: Under-Secretary-General

Q4. Port Vila is the Capital city of which country?
Answer: Vanuatu

Q5. Womtelo Reverend Baldwin Lonsdale had died recently at the age of 67. He was the president of ___________.
Answer: Vanuatu

Q6. Prime Minister Narendra Modi has left for the Netherland in his last leg of the three-nation visit. Who is the present Prime Minister of The Netherlands?
Answer: Mark Rutte

Q7. The Civil and Aviation Ministry has recently cleared the proposal for setting up a new airport in _________________.
Answer: Greater Noida

Q8. Name the Army Doctor from Maharashtra who has recently created history by becoming the first Indian to complete the 4,941-km Race Across America (RAAM) in solo category.
Answer: Srinivas Gokulnath

Q9. Name the Padma Vibhushan awardee who has been appointed the Chairman of the committee to prepare the final draft of the National Education Policy.
Answer: Krishnaswamy Kasturirangan

Q10. Mr. N N Vohra has been appointed the president of the IIC - one of the premier cultural institutions in the country. He is the Governor of whhich States?
Answer: Jammu and Kashmir

Q11. India and Russia have recently agreed to a roadmap for the development of bilateral defense cooperation. What is the Currency of Russia?
Answer: Russian Ruble

Q12. Prime Minister Narendra Modi embarked on a three-nation visit. In the first leg of his tour, he will reach Portuguese capital. What is the Capital of Portugal?
Answer: Lisbon

Q13. RBI widens scope of Banking Ombudsman Scheme. As per the amendment, the pecuniary jurisdiction of the Banking Ombudsman to pass an award has been doubled to ____________.
Answer: 20 lakh rupees

Q14. Banking Ombudsman is a quasi-judicial authority functioning under the Banking Ombudsman Scheme ___________.
Answer: 2006

Q15. In order to ensure smooth GST implementation from 1st July, the Ministry of Electronics and Information Technology (MEITY) has launched a dedicated Webpage for facilitating taxpayers with regard to addressing issues related to IT Services and Electronics goods. Who is the Cabinet Minister of MEITY?
Answer: Ravi Shankar Prasad



CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments:

Post a Comment