Thursday, 10 August 2017

Current Affairs Questions for RRB Exams 2017

Dear Readers,




Start Preparing for NABARD Grade-A and Grade-B Examination. It is time to pace up your preparation for IBPS exams. These current affair questions will also help you in preparing for Dena Bank PO, IBPS RRB PO and Clerk recruitment examination.

Q1. BCCI has recently formed a seven-member Committee to oversee Lodha Panel Reforms. The Lodha Panel was set up by the Indian Supreme Court in __________.
Answer: 2015

Q2. Prime Minister Narendra Modi has recently inaugurated various irrigation and water-related initiatives at Aji Dam. This dam is located in ____________.
Answer: Gujarat

Q3. The UN Security Council has unanimously approved a resolution sharply reducing the joint United Nations-African Union peacekeeping force in troubled Darfur region. Darfur region is in which of the following country?
Answer: Sudan

Q4. British Prime Minister Theresa May has recently won the confidence vote in the parliament, winning her first major test as the Prime Minister of a minority government in the United Kingdom (UK).  Who was the first PM of Britain?
Answer: Robert Walpole

Q5. Name the person who has been appointed as the Chief Secretary of Uttar Pradesh.
Answer: Rajiv Kumar

Q6. GST Council has reduced the tax rate on fertiliser to _____ percent from previously decided 12 per cent.
Answer: 5 percent

Q7. The government has lowered interest rate on small saving schemes by 0.1 per cent for the July- September quarter. Sukanya Samriddhi Account Scheme will offer ________ percent annually.
Answer: 8.3 percent

Q8. In how many months, Kisan Vikas Patra (KVP) will mature?
Answer: 115 months

Q9. Which country has contributed $500,000 to the UN Peacebuilding Fund, expressing hope that more funding by nations will boost efforts by the world body to build and sustain peace?
Answer: India

Q10. US President Donald Trump has nominated ___________ to be the ambassador to Peru.
Answer: Krishna R Urs

Q11. Who has been assumed charge as Managing Director & CEO of Union Bank of India?
Answer: Rajkiran Rai G

Q12. Which country have lifted their maiden Confederation Cup Football title?
Answer: Germany

Q13. Which state has sets record with plantation of 6 crores saplings in day?
Answer: Madhya Pradesh

Q14. Which university has announced exemption of fees for its transgender students of all programmes? 
Answer: Indira Gandhi National Open University (IGNOU)

Q15. FINO Payments Bank has commenced operations as a payments bank with effect from 30th June 2017 according to the Reserve Bank of India. FINO Payments Bank based in-
Answer: Mumbai



CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments:

Post a Comment