Saturday, 12 August 2017

Current Affairs Questions for RRB Exams 2017

Dear Readers,



Start Preparing for NABARD Grade-A and Grade-B Examination. It is time to pace up your preparation for IBPS exams. These current affair questions will also help you in preparing for Dena Bank PO, IBPS RRB PO and Clerk recruitment examination.

Q1. Petroleum Minister has recently introduced a new oil and gas block licensing policy that is expected to open up 2.8 million square kilometers of sedimentary basins to exploration and production activities. The Minister has inaugurated the government’s new policy named OALP. OALP stands for _________________.
Answer: Open Acreage Licensing Policy

Q2. Who is the present Union Petroleum Minister of India? 
Answer: Dharmendra Pradhan

Q3. Name the Godrej Group Chairman who has been recently awarded the Global Leadership Awards of the US-India Business Council for their role in integrating India in the global supply chain.
Answer: Adi Godrej

Q4. The International Day of the Tropics is celebrated globally on __________.
Answer: 29 June

Q5. Sabita Chowdhury dies at the age of 72. She was famous _____________.
Answer: Singer

Q6. Kawasaki Heavy Industries Ltd. is a multinational corporation primarily known as a manufacturer of motorcycles, heavy equipment, aerospace and defense equipment, rolling stock and ships. Kawasaki Heavy Industries Ltd. based in-
Answer: Japan

Q7. The Election Commission of India was established in accordance with the Constitution on-?
Answer: 25th January 1950

Q8. Name the Indian-American/Americans, who are among 38 immigrants to be honoured this year for their role in helping advance the country's society, culture and economy on US's Independence day?
Answer: Shantanu Narayen and Vivek Murthy

Q9. The Reserve Bank stated the ongoing accelerated reform initiatives like Goods and Sevice Tax and continuing political stability will push the economic growth scale to _________ per cent in terms of Gross Value Added -GVA in the current fiscal year (2017-18).
Answer: 7.3 per cent

Q10. Who has been assumed charge as Managing Director & CEO of Syndicate Bank?
Answer: Melwyn Rego

Q11. The Centre and Asian Development Bank (ADB) has signed a ______________ million dollar loan for improving connectivity as well as transport efficiency and safety on State Highways of Rajasthan.
Answer: 220 million dollar

Q12. Union Minister of State for Skill Development and Entrepreneurship Rajeev Pratap Rudy and MP Chief Minister Shivraj Singh Chouhan has laid the foundation stone of the country’s biggest Global Skill Park in ___________.
Answer: Surface-to-Air Missile

Q13. Aadhaar architect Nandan Nilekani and Helion Venture’s Sanjeev Aggarwal have launched an investment fund called Fundamentum with a corpus of _________ to back startups looking for growth capital.
Answer: $100 million

Q14. Who is the present president of the Asian Development Bank (ADB)?
Answer: Takehiko Nakao

Q15. TThe indigenously developed QRSAM short-range missile, which has a capability of engaging multiple targets was successfully test-fired from a test range along the Odisha coast. The missile has a strike range of-
Answer: 25 km to 30 km



CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.


Print Friendly and PDF


No comments:

Post a Comment