Sunday, 13 August 2017

Current Affairs Questions for RRB Exams 2017

Dear Readers,



Start Preparing for NABARD Grade-A and Grade-B Examination. It is time to pace up your preparation for IBPS exams. These current affair questions will also help you in preparing for Dena Bank PO, IBPS RRB PO and Clerk recruitment examination.

Q1. With which country, India has recently started a 14-day joint military training exercise in Himachal Pradesh?
Answer: Thailand

Q2. An international body which focuses on climate policies has ranked TERI among the top think tanks in the world. What does 'R' stands for in TERI?
Answer: Resources

Q3. Who is the present Director General of TERI?
Answer: Ajay Mathur

Q4. Name the Himachal Pradesh director general of police (DGP) who has been recently appointed as the new chief of the National Disaster Response Force (NDRF).
Answer: Sanjay Kumar

Q5. National Disaster Response Force (NDRF) is headquartered in _____________.
Answer: New Delhi

Q6. The Ministry of Power has recently launched an e-bidding portal for domestic coal-based IPPs. IPP stands for ______________.
Answer: Independent Power Producer

Q7. Pankaj Advani-led Indian team beat Pakistan to clinch Asian Snooker Championship 2017. The Championship was held in _____________.
Answer: Kyrgyzstan

Q8. A total of seven agreements were signed between India and Israel in sectors ranging from agriculture to water conservation. The Capital of Israel is ___________________. 
Answer: Jerusalem

Q9. China based Asian Infrastructure Investment Bank (AIIB) announced its approval to a $329 million loan to build access roads across 4,000 villages in _____________.
Answer: Gujarat

Q10. Trilateral Malabar naval exercise will start in this month (July) among which three countries?
Answer: India, America and Japan

Q11. Which lenders has tied up with PFG Forex for remittance facility for the benefit of Indian expatriates from Australia?
Answer: South Indian Bank

Q12. What is the Ranking of India in India out of 165 nations in a global Cybersecurity index that measures the commitment of nations across the world to Cybersecurity?
Answer: 23rd

Q13. The European Parliament overwhelmingly approved a first-ever cooperation deal between the European Union and which country?
Answer: Cuba

Q14. The European Parliament is headquartered in _____________.
Answer: Brussels, Belgium

Q15. Which country has topped global Cybersecurity index list?
Answer: Singapore






CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

Print Friendly and PDF


No comments:

Post a Comment