Monday, 14 August 2017

Current Affairs Questions for RRB Exams 2017

Dear Readers,



Start Preparing for NABARD Grade-A and Grade-B Examination. It is time to pace up your preparation for IBPS exams. These current affair questions will also help you in preparing for Dena Bank PO, IBPS RRB PO and Clerk recruitment examination.

Q1. The Karnataka government has launched the scheme named _____________ to identify and nurture innovative start-ups.
Answer: Elevate 100

Q2. Name the new fast-growing Israeli flower that has been recently named after Prime Minister Narendra Modi, in a special gesture to mark the first visit of an Indian premier to the Jewish nation.
Answer: Crysanthumun

Q3. Who was the counterpart of PM Modi on the visit of PM to Israel?
Answer: Benjamin Netanyahu

Q4. The United Forum of Bank Unions has decided to observe ____________ as ‘Save public sector banks’ day.
Answer: 19 July

Q5. Prayut Chan-o-cha is the present Prime Minister of which country?
Answer: Thailand

Q6. Who is the Present President of the Asian Infrastructure Investment Bank (AIIB)?
Answer: Jin Liqun

Q7. Which state has become the last to pass GST bill?
Answer: Jammu and Kashmir

Q8. The 10th India-Jordan Trade and Economic Joint Committee (TEJC) Meeting was held recently in _______________. 
Answer: New Delhi

Q9. Name the Union Minister who has inaugurated the 9th edition of Delhi Dialogue recently.
Answer: Smt. Sushma Swaraj

Q10. Who is the Minister of State (Independent Charge) for Commerce and Industry of India?
Answer: Smt. Nirmala Sitharaman

Q11. Which country has recently declared itself free from highly pathogenic Avian Influenza (H5N1 and H5N8)?
Answer: India

Q12. The Odisha government has recently signed an EOI with the International Association of Athletics Federations (IAAF) and Athletics Federation of India (AFI) to establish a High-Performance Academy in Bhubaneswar. What does EOI stands for?
Answer: Expression of Intent

Q13. India has moved four places up to the 96th position in the FIFA World Ranking released recently. The Headquarter of FIFA is in ____________.
Answer: Zurich, Switzerland

Q14. Name the India's Shot put player who claimed the gold medal in the women’s shot put on the opening day of the Asian Athletics Championships 2017.
Answer: Manpreet Kaur

Q15. With which Banks, Indus OS has partnered to launch OS-integrated UPI payment platform in India?
Answer: YES Bank





CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

Print Friendly and PDF


No comments:

Post a Comment