Tuesday, 15 August 2017

Current Affairs Questions for RRB Exams 2017

Dear Readers,



Start Preparing for NABARD Grade-A and Grade-B Examination. It is time to pace up your preparation for IBPS exams. These current affair questions will also help you in preparing for Dena Bank PO, IBPS RRB PO and Clerk recruitment examination.


Q1. Name the Person who has been appointed as the next Ambassador of India to Indonesia.
Answer: Pradeep Kumar Rawat

Q2. The Meeting of BRICS Ministers of Education was held recently in ___________.
Answer: China

Q3. Joko Widodo is the current president of ___________.
Answer: Indonesia

Q4. Tata Global Beverages Ltd. has recently appointed ___________ as the Chairman of its board with immediate effect.
Answer: N Chandrasekaran

Q5. Indian football team has risen to _____ rank, best in two decades as per current FIFA Rankings.
Answer: 96th

Q6. GST Council has reduced the tax rate on fertiliser to _____ percent from previously decided 12 per cent.
Answer: 5 percent

Q7. Which company has recently opened its first digital factory in India?
Answer: Siemens

Q8. Pakistan has successfully test-fired short-range surface-to-surface ballistic missile named _____________, recently. 
Answer: Nasr

Q9. Kewal Handa was appointed as non-executive chairman of which bank?
Answer: Union Bank of India

Q10. Global Forgiveness Day is observed on ___________________.
Answer: 7 July

Q11. Who is Nandan Nilekani-
Answer: Former chairman of UIDAI

Q12. The Financial Stability Board (FSB), an international body for the global financial system, has placed _______ in the league of countries that are 'compliant or largely compliant’ on the implementation of priority area reforms.
Answer: India

Q13. Which Nort-Eastern state has been declared as “disturbed area” for six more months under the Armed Forces (Special Powers) Act (AFSPA), which empowers security forces to conduct operations anywhere without any prior notice recently (first week of July 2017)?
Answer: Nagaland

Q14. ___________ is an annual Buffalo Race held traditionally under the sponsorship of local landlords and households, in coastal Karnataka, India.
Answer: Kambala

Q15. In which year, the Financial Stability Board (FSB) was established as the successor to the Financial Stability Forum (FSF)?
Answer: 2009







CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.


Print Friendly and PDF


No comments:

Post a Comment