Friday, 18 August 2017

Current Affairs Questions for RRB Exams 2017

Dear Readers,



Start Preparing for NABARD Grade-A and Grade-B Examination. It is time to pace up your preparation for IBPS exams. These current affair questions will also help you in preparing for Dena Bank PO, IBPS RRB PO and Clerk recruitment examination.


Q1. Name the Senior bureaucrat who has been appointed Director General of Goods and Services Tax Intelligence (DG GSTI).
Answer: John Joseph

Q2. Name the 14 years old Golf Player who has recently won on the Ladies European Tour and became the youngest player to win on Ladies European Tour.
Answer: Atthaya Thitikul

Q3. Name the Climate and energy efficiency solutions company which has been recently conferred with the ‘Golden Peacock Award’ for Environment Management.
Answer: Danfoss India

Q4. Crypt currency guru Amit Bharadwaj has recently launched an e-book named ____________, which seeks to provide context and clarity on cryptocurrencies.
Answer: Cryptocurrency for Beginners

Q5. Naresh Chandra passed away recently. He was __________.
Answer: Former Indian Ambassador

Q6. The government has merged the urban development and housing and urban poverty alleviation ministries and renamed it as MoHUA. What is the full form of MoHUA?
Answer: Ministry of Housing and Urban Affairs

Q7. The board of TATA SIA Airlines Ltd, which owns and operates the full-service airline Vistara, has appointed ______________ as Vistara’s new chief executive officer (CEO).
Answer: Leslie Thng

Q8. Who is the newly appointed Head Coach of Indian Men's Cricket team?
Answer: Ravi Shastri

Q9. Which telecom firm recently launched Rs 2,000-cr ‘Project Next’ programme aimed at transforming customer experience across all its services and touch points?
Answer: Bharti Airtel

Q10. The Central Board of Excise and Customs (CBEC) have relaxed the norms on bonds under GST to help exports. The present Chairman of CBEC is ____________.
Answer: Vanaja N Sarna

Q11. Who is Chief Minister of Nagaland?
Answer: Dr Shurhozelie Liezietsu

Q12. Who Governor of Karnataka?
Answer: Vajubhai Vala

Q13. Name the person, who has been appointed as the next Chief Election Commissioner of India?
Answer: Achal Kumar Joti

Q14. Which Bank has terminated joint venture agreement with Fairfax Financial Holdings?
Answer: ICICI Bank

Q15. Fairfax Financial is a financial holding company based in-
Answer: Canada





CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.


Print Friendly and PDF


No comments:

Post a Comment