Thursday, 17 August 2017

Current Affairs Questions for RRB Exams 2017

Dear Readers,



Start Preparing for NABARD Grade-A and Grade-B Examination. It is time to pace up your preparation for IBPS exams. These current affair questions will also help you in preparing for Dena Bank PO, IBPS RRB PO and Clerk recruitment examination.


Q1. Who is the present Director-General of World Health Organization?
Answer: Tedros Adhanom Ghebreyesus

Q2. Name the Program that was launched recently in New Delhi which connects students with the scientists.
Answer: Jigyasa

Q3. The Reserve Bank of India has recently allowed _____________ to sell and market the new pension scheme (NPS).
Answer: NBFCs

Q4. With which Bank, Private life insurance company Canara HSBC Oriental Bank of Commerce Life Insurance has entered into an alliance for marketing various life insurance products?
Answer: Dhanlaxmi Bank

Q5. Which leader had hosted this year’s G20 Summit?
Answer: Angela Merkel

Q6. Which Squash player had recently lifted South Australian Open squash title 2017?
Answer: Harinder Pal Sandhu

Q7. Asian Athletics Championships 2017 was held recently in Odisha. This was the ___________ Edition of Asian Athletics Championships.
Answer: 22nd

Q8. The First International Aviation Security seminar was organised recently by National Security Guard in _____________.
Answer: Haryana

Q9. The first edition of WINGS 2017 “Sab Uden, Sab Juden” Expanding Regional Connectivity was hosted recently in New Delhi by the Ministry of Civil Aviation. Who is the current Union Minister of Civil Aviation?
Answer: P. Ashok Gajapathi Raju

Q10. Name the formula one race driver who has recently won the Austrian Grand Prix title for Mercedes.
Answer: Valtteri Bottas

Q11. Name the e-initiative that Finance Ministry has recently launched for the Income tax Department to directly communicate with the taxpayers and aimed at providing information on useful tax services.
Answer: Aaykar Setu

Q12. Name the sportsperson who was bestowed with the 'Sportsperson of the Year' award during the ‘Maruti Suzuki Sportsperson of the Year’ Charity Gala Awards.
Answer: P V Sindhu

Q13. The famous blue-bordered sari of Mother Teresa has been recognized as an Intellectual Property of the Missionaries of Charity. She died in __________.
Answer: 1997

Q14. In ‘Maruti Suzuki Sportsperson of the Year’ Charity Gala Awards 2017, who was given the Living Legend of the Year award?
Answer: Milkha Singh

Q15. What is the theme of World Population Day 2017?
Answer: Family Planning- Empowering People, Developing Nations




CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.


Print Friendly and PDF


No comments:

Post a Comment