Sunday, 20 August 2017

Current Affairs Quiz for IBPS RRB and IBPS PO 2017

Dear Readers,

Current-Affairs-Questions-for-IBPS-RRB-and-IBPS-PO-2017


Start Preparing for IBPS RRB and IBPS PO Mains 2017. It is time to pace up your preparation for IBPS exams. These Current Affair Questions will also help you in preparing for OICL AO, IRDAI Assistant Mananger, and IBPS Clerk recruitment examination.

Q1. Which lender has recently entered into a collaboration with Inter-American Investment Corporation (IIC) to facilitate trade with Latin America and the Caribbean?
Answer: Axis Bank

Q2. Delhi has recently become the second state to launch e-RTI portal that will enable citizens to file online Right to Information (RTI). Which is the first state to launch the online RTI platform?
Answer: Maharashtra

Q3. Hindustan Aeronautics Limited (HAL) has recently signed an MoU for the financial year 2017-18 with the Ministry of Defence. Who is the current Chairman and Managing Director (CMD) of  HAL?
Answer: T Suvarna Raju

Q4. Which state has recently become the first state in the country to provide women an injectable contraceptive for free?
Answer: Maharashtra

Q5. Maharashtra state’s public health department has recently launched a program called ________ to offer women an injection of Medroxyprogesterone acetate (MPA), a birth-control hormone.
Answer: Antara

Q6. In which year NHB was set up? 
Answer: 1988

Q7. Union Finance Minister Arun Jaitley has recently inaugurated the 36th Foundation Day of which statutory body?
Answer: NABARD

Q8. Name the person who has recently taken over as the Director-General of the Directorate of Revenue Intelligence (DG-DRI).
Answer: Debi Prasad Dash

Q9. Name the country that will host the 8th edition of Theatre Olympics in 2018.
Answer: India

Q10. A Model United Nations (MUN) Regional Conference was held recently in ____________.
Answer: Kathmandu, Nepal

Q11. Health Misistry has recently launched the National Strategic Plan for Malaria Elimination for the time period of ____________.
Answer: 5 Years

Q12. The 22nd World Petroleum Congress (WPC) International Conference was held recently in ___________.
Answer: Istanbul, Turkey

Q13. To encourage more customers to transact digitally, State Bank of India has slashed charges for National Electronic Funds Transfer (NEFT) and Real Time Gross Settlement (RTGS) transactions by up to _____________.
Answer: 75%

Q14. For the first time in the country, a team of Indian scientists has claimed to have discovered an "extremely large supercluster of galaxies". It has been named as ____________.
Answer: Saraswati

Q15. The theme for 22nd World Petroleum Congress was ____________________.
Answer: Bridges To Our Energy Future




CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.


Print Friendly and PDF

No comments:

Post a Comment