Monday, 21 August 2017

Current Affairs Quiz for IBPS RRB and IBPS PO 2017

Dear Readers,

Current-Affairs-Questions-for-IBPS-RRB-and-IBPS-PO-2017


Start Preparing for IBPS RRB and IBPS PO Mains 2017. It is time to pace up your preparation for IBPS exams. These Current Affair Questions will also help you in preparing for OICL AO, IRDAI Assistant Mananger, and IBPS Clerk recruitment examination.


Q1. Which state has become the first state in the country to fix minimum educational qualification for contesting cooperative body polls?
Answer: Rajasthan

Q2. The first country to host the Theatre Olympics was _________.
Answer: Greece

Q3. Meghalaya Chief Minister Mukul Sangma has recently launched an ambitious flagship program titled LIFE. What does 'I' stands for in LIFE?
Answer: Intervention

Q4. Which lender has recently waived charges for fund transfer of up to Rs 1,000 through its IMPS (Immediate Payment Service) to promote small transactions?
Answer: SBI

Q5. YES Bank, along with YES Global Institute has recently launched ‘YES GST’ program for ________________.
Answer: Micro, Small and Medium Enterprises

Q6. BSES Rajdhani Power Ltd (BRPL) and The Energy and Resources Institute (TERI) have entered into a partnership to explore collaboration opportunities for solar rooftop. The Chairman of TERI is ______________.
Answer: Ashok Chawla

Q7. Which tech-giant has recently acquired Bangalore-based artificial intelligence (AI) firm Halli Labs?
Answer: Google

Q8. Tata Sons has recently appointed ___________ as the conglomerate's Chief Digital Officer.
Answer: Aarthi Subramanian

Q9. In a first move, India has granted USD 500000 to which of the following country to fight against terrorism groups?
Answer: Philippines

Q10. Kishore Sansi has been recently conferred the ‘Personality of the Year’ award by Skoch Consultancy Services. He is Managing Director and CEO of ____________.
Answer: Vijaya Bank

Q11. Raipur’s Airport was ranked first in Customer Satisfaction among 49 airports in the country. What is the name of Raipur Airport?
Answer: Swami Vivekananda Airport

Q12. Name the javelin throw player who has recently won gold in World Para Athletics Championships 2017 in London.
Answer: Sundar Singh Gurjar

Q13. Indian Railways launched an integrated mobile application to cater to various passenger requirements over and above ticket booking. The app is called as _____________.
Answer: Rail Saarthi

Q14. Mukesh Kumar Jain has been recently appointed as the Managing Director and Chief Executive Officer of _______________.
Answer: Oriental Bank of Commerce

Q15. What is the ranking of India on a global index that assesses the performance of countries towards achieving the ambitious sustainable development goals (SDGs)?
Answer: 116




CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.


Print Friendly and PDF

No comments:

Post a Comment