Tuesday, 22 August 2017

Current Affairs Quiz for IBPS RRB and IBPS PO 2017

Dear Readers,

Current-Affairs-Questions-for-IBPS-RRB-and-IBPS-PO-2017


Start Preparing for IBPS RRB and IBPS PO Mains 2017. It is time to pace up your preparation for IBPS exams. These Current Affair Questions will also help you in preparing for OICL AO, IRDAI Assistant Mananger, and IBPS Clerk recruitment examination.


Q1. Who has clinched her maiden Wimbledon title?
Answer: Garbine Muguruza

Q2. The government has launched a GST training programme to skill around two lakh youths in six months to handle tax compliance issues like invoice making. The people would be trained under-
Answer: PMKVY

Q3. UNICEF appointed Indian- origin Canadian YouTube star _________ as its newest Global Goodwill Ambassador at a special event in New Delhi.
Answer: Lilly Singh

Q4. Name the person, who has been cleared for appointment as the Attorney General for India following the decision of Mukul Rohatgi to step down as the top law officer?
Answer: K K Venugopal

Q5. Matunga station has now become the first such ladies special station. Matunga station is located in _______ Suburban Railway network.
Answer: Mumbai

Q6. The 18th edition of the International Indian Film Academy Awards was held recently in _____________.
Answer: New York

Q7. Roger Federer has recently won the Wimbledon title after defeating _____________.
Answer: Marin Cilic

Q8. The Parliamentary Hearing Special Committee (PHSC) has recently endorsed Justice ______________ for the post of Chief Justice of Supreme Court.
Answer: Gopal Prasad Parajuli

Q9. Name the Indian Squash player who has recently won Victorian Open squash, a PSA Tour event, Austraila.
Answer: Harinder Pal Sandhu

Q10. Name the Indian Cueist who has recently won the first National Masters snooker tournament title in Chennai.
Answer: I H Manudev

Q11. Dal Lake has hosted first ever 'Cultrue of Cruise'- a weeekly cultural programme organised by the _____________ government aimed to bring artists from various fields on one stage. 
Answer: Jammu and Kashmir

Q12. Who has won the Wimbledon mixed doubles final 2017?
Answer: Jamie Murray and Martina Hingis

Q13. Nelson Mandela International Day (or Mandela Day) is an annual international day in honour of Nelson Mandela, celebrated each year on-
Answer: 18th July

Q14. The book titled "Future of Indian Universities: Comparative and International Perspectives" at Rashtrapati Bhavan has released recently. This book released by-? 
Answer: Amartya Sen

Q15. Which Indian cities will host global business meet in November 2017?
Answer: Kolkata




CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.


Print Friendly and PDF

No comments:

Post a Comment