Tuesday, 1 August 2017

One Liner Based On Daily GK Update 1st August

Dear Readers,

Q1. An Army medic from Michigan is the first person to receive the Medal of Honor from President Donald Trump in Washington. What is the name of the person?
Answer: James McCloughan

Q2. Which city reached an agreement with the leaders of the International Olympic Committee on plans to host the 2028 Summer Games?
Answer: Los Angeles

Q3. Men's doubles pair of Manu Attri and B Sumeeth Reddy clinched the men's doubles title at Lagos International challenge in Nigeria. Who has won the men's single title?
Answer: C Rahul Yadav

Q4. The _________________________ entered into nine Unilateral Advance Pricing Agreements (UAPAs) with Indian taxpayers in the month of July 2017?
Answer: Central Board of Direct Taxes (CBDT)

Q5. Central Government launched the third cleanliness survey to rank all the 4,041 cities and towns of the country. What is the name of the survey?
Answer: ‘Swachh Survekshan-2018’

Q6. Which metro was recently declared as the world’s first green metro after it added a green certification for all its major buildings and installations?
Answer: Delhi Metro Railway Corporation (DMRC)

Q7. World's longest pedestrian suspension bridge opens in Switzerland. What is the name of bridge?
Answer: Charles Kuonen

Q8. ______________________ the first vice-chairman of Niti Aayog who was considered to be Prime Minister Narendra Modi’s personal pick for economic reforms, announced his resignation. 
Answer: Arvind Panagariya

Q9. Mukesh Ambani Becomes Asia’s Second-Richest Person. Who is the Asia’s Richest Person?
Answer: Li Ka-shing

You may also like to Read:


CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments:

Post a Comment