Monday, 21 August 2017

One Liner Based On Daily GK Update 21st August

Dear Readers,

Q1. Veteran American entertainer and Comedy Legend _________________ died aged 91.
Answer: Jerry Lewis Dies

Q2. Under project Navika Sagar Parikrama, a team of women officers of the Indian Navy would circumnavigate the globe. Name the Indian-built sail boat on which they will circumnavigate?
Answer: INSV Tarini

Q3. Union Ministry of Defence Approves Delegation of Powers to Border Roads Organisation. Who is the defence minister of India?
Answer: Arun Jaitley

Q4. India and which country have established new two-by-two (2 by 2) ministerial dialogue to enhance strategic coordination?  
Answer: United States

Q5. Which organisation of India has announced that it will get a loan of USD 500 million from the Asian Development Bank (ADB) for its various projects?
Answer: Power Grid Corp

Q6. Name the textile minister who has inaugurated Jharkhand’s first textiles manufacturing and export unit ‘Orient Craft Ltd’?
Answer: Smriti Irani

Q7. A 12-year-old Indian-origin boy named ______________________ has been crowned as the UK’s ‘Child Genius’ in a popular television quiz competition, days after he became an overnight sensation after answering all questions correctly.
Answer: Rahul Doshi

Q8. Nepalese PM to Begin Four-Day Visit to India. What is the name of current PM of Nepal? 
Answer: Sher Bahadur Deuba

Q9. The first regional centre of the New Development Bank, set up by India and other BRICS nations, was officially opened in which country?
Answer: South Africa

Q10. Nestle India has tied up with which e-commerce company for the launch of its new Nutrilicious range of Maggi Noodles?
Answer: Amazon India

Q11. Who has topped the Forbes’ list of highest paid female athletes of 2017 with $27 million in earnings between June 2016 and June 2017?
Answer: Serena Williams

Q12. Which state government and state-owned oil firm HPCL inked an agreement to form a joint venture company for Barmer petroleum refinery and petrochemical complex?
Answer:  Rajasthan

Q13. NASA launched the latest in a series of satellites aimed at ensuring astronauts at the International Space Station can communicate with Earth. What is the name of satellite?
Answer: Tracking and Data Relay Satellite (TDRS-M)

You may also like to Read:


CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments:

Post a Comment