Wednesday, 2 August 2017

One Liner Based On Daily GK Update 2nd August

Dear Readers,

Q1. Airtel Payments Bank has announced a strategic partnership with which public sector unit to give further boost to digital payments in the country and to add to customer convenience?
Answer: Hindustan Petroleum Corporation Limited (HPCL)

Q2. China formally opened its first overseas military base with a flag raising ceremony in which country?
Answer: Djibouti

Q3. World breastfeeding week 2017 is being celebrated from 1st to 7th August 2017. What is the theme for this year?
Answer: “Sustaining Breastfeeding Together”

Q4. Ustad Hussain Sayeeduddin Dagar, a classical vocalist  passed away recently, he was leading exponents of which tradition?
Answer: Dhrupad tradition

Q5. The Supreme Court of India imposed a ban on the use of five harmful metals viz lithium, mercury, arsenic, antimony, and lead in _______________________ .
Answer: Firecrackers

Q6. The Monetary Policy Committee (MPC), headed by Urijit Patel, decided to reduce the Policy Repo Rate under the liquidity adjustment facility (LAF) by who much basis points?
Answer: 25 basis points

Q7. Prime Minister Narendra Modi announced a package of how much amount for all North-East states for mitigating the impact of floods on short- and long-term basis?
Answer: Rs2,350 crore

Q8. What is the current Repo Rate?
Answer: 6.0 per cent

Q9. Which Smartphone-maker, has tied up with State Bank of India to store higher variants of SBI debit cards on the app?
Answer: Samsung

You may also like to Read:


CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments:

Post a Comment