Thursday, 3 August 2017

One Liner Based On Daily GK Update 3rd August

Dear Readers,

Q1. Who has been appointed of as the chairman of the board of directors of the BSE after geting approval from SEBI?
Answer: Dhirendra Swarup

Q2. The Ministry of Electronics and Information Technology (MeitY) has appointed an expert panel committee that would study various issues relating to data protection in the country and will suggest a draft data protection Bill. Who is head this committee?
Answer: Justice B N Srikrishna

Q3. India and which country signed a bilateral agreement for the transfer of sentenced persons?
Answer: Somalia

Q4. The Indian Army has developed a mobile application through which serving soldiers can track details like postings and promotions. What is the name of an application?
Answer: 'Humraaz'

Q5. 7th Meeting of BRICS Trade Ministers was held in which city of China?
Answer: Shanghai

Q6. Regulator SEBI has set up a committee on 'fair market conduct' which will suggest measures for improving surveillance of the markets and strengthen rules for trades. Who is head this committee?
Answer: T K Viswanathan

Q7. Who has been appointed as FBI Director by US Senate?
Answer: Christopher Wray

Q8. _______________________ has appointed as the Secretary General of the Federation of Indian Chambers of Commerce and Industry (FICCI).
Answer: Sanjaya Baru

Q9. Which former India hockey captain has been honored by East Bengal football club on its foundation day with its highest award, Bharat Gaurav?
Answer: Dhanraj Pillay

Q10. To build out a more elaborate personal assistant for the Messenger users, Facebook has acquired an artificial intelligence (AI) startup _______________ that specialises in understanding text-based conversations.
Answer: Ozlo

Q11. Who has been has appointed as the new Chief Executive Officer (CEO) of Payback India?
Answer: Gautam Kaushik

Q12. The Union Government launched a portal, to provide a platform to sell agricultural produce. What is the name of the portal?
Answer:  e-RaKAM

Q13. Peter O'Neill has been re-elected prime minister of Papua New Guinea by a newly elected parliament. What is the capital of Papua New Guinea?
Answer: Port Moresby

Q14. Senior Congress leader and former Union minister ___________________  has passed away in Silchar, Assam.
Answer:  Santosh Mohan Dev

Q15. Patanjali Ayurved Ltd., the herbal products manufacturer founded by yoga guru Baba Ramdev collaborates with which two giant company for Online Advertisement Push? 
Answer:  Google and Facebook

Q16. Who has been appointed as chief operating officer and executive vice president of Wal-Mart India, a wholly-owned subsidiary of US-based Wal-Mart Stores Inc?
Answer:  Devendra Chawla

Q17. Which public sector bank has raised interest rates on savings bank account for large balance above Rs 1 crore to 5% while for small balances below Rs 1 lakh, the bank has reduced it to 3%?
Answer: Karnataka Bank

You may also like to Read:


CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments:

Post a Comment