Monday, 14 August 2017

Test of the Day for IBPS RRB Exam 2017

Dear Readers,

Test-of-the-Day-for-IBPS-RRB-Exam-2017

We are providing you with the test of the day which will help you in upcoming exams like IBPS RRB, etc. From this, you can practice questions with the timer that will help you to improve speed.


00:00:00

Q1. Prime Minister Narendra Modi has emerged as the most followed world leader on photo-sharing app Instagram with a whopping 6.9 million followers. Who was on second position in the list?
Vladimir Putin
Donald Trump
Xi Jinping
Kim Jong-un
David Camero
Solution:
Prime Minister Narendra Modi has emerged as the most followed world leader on photo-sharing app Instagram with a whopping 6.9 million followers, surpassing US President Donald Trump.

Q2. United Nation (UN) chief Antonio Guterres has named ___________ as the new administrator of the United Nations Development Programme, recently.
Achim Steiner
Suchetha Desai
Frank Mushyo
Jeremiah Mamabolo
David Beasley
Solution:
United Nation (UN) chief Antonio Guterres has named a German Achim Steiner, as the new administrator of the UN Development Programme (UNDP).

Q3. The Cabinet Committee on Economic Affairs (CCEA) has recently given its approval for the listing of how many Central Public Sector Enterprises (CPSEs) on stock exchanges?
9
14
11
17
15
Solution:
The Cabinet Committee on Economic Affairs (CCEA) has given its approval for the listing of 11 Central Public Sector Enterprises (CPSEs) on stock exchanges. As approved, the listing of CPSEs will be through the public offer of shares up to 25 per cent of Government of India's shareholding, which may include an offer of fresh shares for raising of resources from the market.

Q4. Name the author of blockbuster novel 'The Underground Railroad' who has recently won the Pulitzer Prize for fiction.
Jane Austen
Colson Whitehead
Shankha Ghosh
Svetlana Alexievich
Marlon James
Solution:
The literary blockbuster novel 'The Underground Railroad' authored by Colson Whitehead, which depicts the journey of a young woman escaping from slavery via a fantastical train system has won the Pulitzer prize for fiction.

Q5. Which is an interest-free period that is to be given by a creditor to debtor?
Fixed Period
Preset Period
Grace Period
All of the Above
None of the given options is true
Solution:
The grace period is the provision in most loan and insurance contracts which allows payment to be received for a certain period of time after the actual due date. During this period no late fees will be charged, and the late payment will not result in default or cancellation of the loan.

Directions (6-10): Study the following information carefully and answer the questions given below: Eight friends A, B, C, D, E, G, H and J live on eight different floors of a building but not necessarily in the same order. The lowermost floor of the building is numbered 1 and the topmost floor of the building is numbered 8. The DOB of each of the persons falls in different months i.e. March, April, May, June, July, August, September and October, but not necessarily in the same order. All persons like different types of fruits i.e. Guava, Apple, Grapes, Mango, Banana, Pineapple, Litchi and Orange but not necessarily in the same order. The one whose DOB is in August does not live on an odd-numbered floor and does not like Apple & Litchi. J lives just below the one whose DOB is in October. The one who lives on Third floor likes Guava. The one whose DOB is in April lives on an even-numbered floor but not on the topmost floor and likes either Orange or Pineapple. Only one person lives between G and the one whose DOB is in July. The one who likes Banana lives immediate above the floor in which J lives.E likes Litchi. The one whose DOB is in June lives on an even numbered floor and lives just above the person whose DOB is in October. C’s DOB is not in July or October. The persons (who likes Apple, Mango, Orange and Grapes) lives on even numbered floor. The one who likes Grapes lives below the one who likes Mango. Only two persons live between the one whose DOB is in August and the one whose DOB is in March. D’s DOB is not in September. Only two persons live between G and the one whose DOB is in April. Neither E nor C lives on the first floor. Only one person lives between C and the one whose DOB is in May. A lives just above G. Only two persons live between E and A. The one whose DOB is in July does not live on floor number one. A does not like Grapes or Mango. B lives on an even-numbered floor and just above C. 

 Q6.How many persons live between the person whose DOB is in September and the one who likes Apple?
Six
Two
Four
Five
None of these
Solution:
(6-10)

Q7. Which of the following fruits does D like?
Guava
Pineapple
Banana
Litchi
Grapes

Q8. Four of the following five are alike in a certain way and hence form a group. Which one of the following does not belong to that group?
June
Grapes
April
Banana
Mango

Q9. Which of the following statement is true?
B’s DOB is in April and lives on the 5th floor.
H’s DOB is in May and lives on the first floor.
The one whose DOB is in October lives on the 6th floor.
E lives on floor numbered five and likes Litchi.
G lives on floor numbered seven and likes Mango.

Q10. J is related to Orange in the same way as G is related to Litchi. Which of the following is B related to, following the same pattern?
Guava
Pineapple
Mango
Apple
Grapes

Directions (11-15): What should come in the place of question mark (?) in the following number series problems? 

 Q11. 325, 314, 288, 247, 191, ?
126
116
130
120
None of these
Solution:

Q12. 620, 632, 608, 644, 596, ?
536
556
656
646
None of these
Solution:

Q13. 120, 320, ?, 2070, 5195, 13007.5
800
920
850
900
None of these
Solution:

Q14. 6, 4, 8, 23, ?, 385.25
84.5
73
78.5
82
None of these
Solution:

Q15. 5, 11, 32, 108, 444, ?
1780
2230
1784
2225
None of these
Solution:

Directions (16-20): In the following questions, two sentences are given. There may be an error in the sentence(s). Mark your answer accordingly from the given options. 

 Q16. I.His cat is more large than my dog. 
 II.I do badly in math, but at least I’m not the worst.
if there is an error only in the first sentence;
if there is an error only in the second sentence;
if there are errors in both sentences; and
if there is no error in either of the sentences.
If there are more than two errors in either of the sentence.
Solution:
His cat is larger than my dog.(For adjectives that are just one syllable, add -er to the end) I do badly in math, but at least I’m not the worst.-irregular adjectives (and adverbs) that don’t follow the normal rules. Hence Ii statement is correct.

Q17.I.Where did you come from? 
 II.This is something on which we must meditate on.
if there is an error only in the first sentence;
if there is an error only in the second sentence;
if there are errors in both sentences; and
if there is no error in either of the sentences.
If there are more than two errors in either of the sentence.
Solution:
'This is something on which we must meditate', is the correct sentence.

Q18. I.Where is your brother at? 
II.She is an United States senator.
if there is an error only in the first sentence;
if there is an error only in the second sentence;
if there are errors in both sentences; and
if there is no error in either of the sentences.
If there are more than two errors in either of the sentence
Solution:
Where is your brother? is the correct sentence. It is the case of an unnecessary preposition. She is a United States senator.(when the first letter of a word is a vowel but is pronounced with a consonant sound, use a, )

Q19. I.The creativity is a valuable quality in children. 
II.I studied the French in high school for four years.
if there is an error only in the first sentence;
if there is an error only in the second sentence;
if there are errors in both sentences; and
if there is no error in either of the sentences.
If there are more than two errors in either of the sentence.
Solution:
Creativity is a valuable quality in children. This is the case of 'zero article'. Article is omitted before nouns that refer to abstract ideas. 'I studied French in high school for four years'.Many languages are not preceded by an article.

Q20.I. I should rewrite the introduction of my essay. 
II.We’re cooking for ten guests tonight.
if there is an error only in the first sentence;
if there is an error only in the second sentence;
if there are errors in both sentences; and
if there is no error in either of the sentences.
If there are more than two errors in either of the sentence.
Solution:
there is no error in either of the sentences.

                                       

You may also like to Read:



CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments:

Post a Comment