Monday, 7 August 2017

Test of the Day for IBPS RRB Exam 2017

Dear Readers,

Test-of-the-Day-for-IBPS-RRB-Exam-2017

We are providing you with the test of the day which will help you in upcoming exams like Dena PGDBF, IBPS RRB, etc. From this, you can practice questions with the timer that will help you to improve speed.

00:00:00

Q1. CRAR stands for _________
Capital to Risk-Weighted Assets Ratio
Capital to Risk Assets Ratio
Credit Rating-Weighted Assets Ratio
Credit Rating Assets Ratio
None of the given options is true
Solution:
The Capital Adequacy Ratio (CAR) or Capital-to-Risk weighted Assets Ratio (CRAR) is a measure of a bank’s capital. It is expressed as a percentage of a bank’s risk weighted credit exposures. It is used to protect depositors and promote the stability and efficiency of financial systems around the world.

Q2. Which among the following are long term corporate bonds that are unsecured in nature?
DCF
Debentures
Covenant
CRAs
Cheque
Solution:
A long-term security yielding a fixed rate of interest, issued by a company and secured against assets are known as debentures. Debentures an unsecured loan certificate issued by a company.

Q3. Name the novel authored by Colson Whitehead that has won the Pulitzer Prize for fiction, recently.
The Underground Railroad
Don Quixote
The Odyssey by Homer
In Search of Time
The Divine Comedy
Solution:
The literary blockbuster novel 'The Underground Railroad' authored by Colson Whitehead, which depicts the journey of a young woman escaping from slavery via a fantastical train system has won the Pulitzer prize for fiction.

Q4. ESAF Small Finance Bank has launched a social deposit scheme called _____________ in Thrissur, Kerala.
FinTech Subsidy Scheme
Hrudaya Deposit scheme
PowerTex Form Scheme
Ujala Deposit Scheme
Hardik Deposit Scheme
Solution:
ESAF Small Finance Bank has launched a social deposit scheme called 'Hrudaya Deposit scheme' in Thrissur, Kerala.

Q5. Name the mobile manufacturing company that has recently partnered with Airtel and BSNL to set up 5G internet speed in India to introduce a fast internet ecosystem in the country.
Samsung
Micromax
Nokia
Vivo
Gionee
Solution:
Nokia and Airtel along with state-owned network BSNL (Bharat Sanchar Nigam Ltd) have announced that they have partnered to set up 5G internet speed in India to introduce a fast internet ecosystem in the country.

Directions (6–10): In the following questions, the symbols @, $, %, # and © are used with the following meanings illustrated— 
 (i) ‘X @ Y’ means ‘X is not smaller than Y’.
(ii) ‘X $ Y’ means ‘X is not greater than Y’.
(iii) ‘X % Y’ means ‘X is neither smaller than nor equal to Y’.
 (iv) ‘X # Y’ means ‘X is neither greater than nor equal to Y’.
(v) ‘X © Y’ means ‘X is neither smaller than nor greater than Y’.
In each of the following questions assuming the given statements to be true, find out which of the two conclusions I and II given below them is/are definitely true. Give answer— 


 Q6.Statements: 

 P $ T, T @ L, U % L 
Conclusions: 
 I. P @ L 
 II. U©L
If only I is true.
If only II is true.
If either I or II is true
  If neither I nor II is true.
If both I and II are true.
Solution:
(6-10)
>---%
≥---@
=---©
<---#
≤---$

Statement-P≤T≥L<U
Conclusion- P≥L, U=L

Q7.Statements: 
 A @B, B%D, D©K 
Conclusions: 
 I. A©K 
 II. B%K
If only I is true.
If only II is true.
If either I or II is true
If neither I nor II is true.
If both I and II are true.
Solution:
Statement- A≥B>D=K
Conclusion- A=K, B>K

Q8.Statements: 
J # K, K©L, P$L 
Conclusions: 
I. P$K 
 II. J#L
If only I is true.
If only II is true.
If either I or II is true
If neither I nor II is true.
If both I and II are true.
Solution:
Statement- J<K=L≥P
Conclusion- P≤K, J<L

Q9.Statements: 
 T % O, T # M, M@ V 
Conclusions: 
 I. M % T 
 II. O % V
If only I is true.
If only II is true.
If either I or II is true
If neither I nor II is true.
If both I and II are true.
Solution:
Statement- V≤M>T>O
Conclusion-M>T,O>V

Q10.Statements: 
 K @ T, T # C, C $ P 
Conclusions: 
 I. C © K 
 II. C % K
If only I is true.
If only II is true.
If either I or II is true
If neither I nor II is true.
If both I and II are true.
Solution:
Statement- K≥T<C≤P
Conclusion- C=K, C>K


Directions (11-15):The following table shows the sales figures of the four brands of shirts – Van Heusen, Park Avenue, Peter England and Raymond in various states of India. The figures are given either in absolute numbers or as percentage of the total sales in the states. Assume that no other brand of shirts is present in the given states. Based on the given table, answer the questions that follow. 
 


 Q11. Find the total number of shirts sold in Panjab.

3050
2050
3000
3100
None of these
Solution:

Q12. Number of Park Avenue shirts sold in Odissa are how much percent more than number of Raymond shirts sold in Punjab?
195%
85%
95%
80%
None of these
Solution:

Q13. Find the average number of shirts of given brands sold in Maharashtra.
560
650
658
660
None of these
Solution:

Q14. What is the ratio of number of Van Heusen shirts sold in U.P and number of Peter England shirts sold in M.P.?
7 : 3
8 : 5
7 : 4
8 : 3
None of these
Solution:

Q15. Find the difference in number of Raymond shirts sold in M.P. and Odissa together and that of Park Avenue shirts sold in Punjab and New Delhi together?
130
30
160
45
None of these
Solution:

Directions (16-20): Read each sentence to find out whether there is any error in it. The error, if any, will be in one part of the sentence. The number of that part is the answer. If there is no error, the answer is (E). (Ignore errors of punctuation, if any.) 


 Q16. So drastic drop (A)/ in food grain production (B)/ means a heavy (C)/ loss for farmers (D)/ No error (E).

A
B
C
D
E
Solution:
Use ‘such a drastic drop’ in place of ‘so drastic drop’. [Such + A/An + Adj. + Noun- Such a beautiful women] or [So + Adj. + A/An + None—So beautiful a women]

Q17. We are interesting in purchasing (A)/ the new laptop model since (B)/ it has many features (C)/ unavailable in conventional computers (D)/ No error (E).
A
B
C
D
E
Solution:
Use ‘interested’ in place of ‘interesting,’.

Q18. Owing to inflation (A)/ restaurants have hiked (B)/ their prices by (C)/ approximate thirty percent (D)/ No error (E).
A
B
C
D
E
Solution:
Use ‘approximately’ in place of ‘approximate’.

Q19. These firms which (A)/ are the main (B)/ suppliers of electronic (C)/ components in India (D)/ No error (E).
A
B
C
D
E
Solution:
Delete ‘which’. There is no need of a relative pronoun here.

Q20. Customers should avail (A)/ of the consulting services (B)/ offered by an insurance company (C)/ before buying a policy (D)/ No error (E).
A
B
C
D
E
Solution:
‘Avail’ is followed by a reflexive pronoun, so use ‘themselves’ after it.

                                       

You may also like to Read:



CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments:

Post a Comment