Tuesday, 19 September 2017

Current Affairs Questions for IBPS Exams 2017

Dear Readers,



It is time to pace up your preparation for IBPS exams. These current affair questions will also help you in preparing for Dena Bank PO, IBPS RRB PO and Clerk recruitment examination.

Q1. Name the Public sector lender that has recently offered Bharat Bill Payment System, introduced by the National Payments Corporation of India, for its customers.
Answer: Indian Overseas Bank

Q2. The ruling Pakistan Muslim League has recently selected Shahid Khaqan Abbasi to be the interim prime minister of Pakistan. He was ______________ of Pakistan.
Answer: Minister of Petroleum and Natural Resources

Q3. The United Nations World Day against Trafficking in Persons 2017 is observed across the world on ___________________.
Answer: 30 July

Q4. Defense Research and Development Organization (DRDO) has recently developed India's first unmanned tank, which has three variants – surveillance, mine detection and reconnaissance in areas with nuclear and bio threats. It has been named as ______________.
Answer: Muntra

Q5. The Punjab government has recently announced the launch of its flagship 'Apni Gaddi Apna Rozgar' scheme. The scheme has been launched by the government in association with which cab service provider?
Answer: Uber

Q6. Indian boxers had recently clinched 8 Medals at the 48th Grand Prix Usti Nad Labemat. The event was held in ________________.
Answer: The Czech Republic

Q7. Which lender has recently cut the savings bank deposits rate from 4 per cent to 3.5 per cent on deposits below Rs. 1 crore?
Answer: State Bank of India

Q8. Name the person who has been recently appointed as a part-time member on the board of Insurance Regulatory and Development Authority of India (IRDAI).
Answer: Ravi Mittal

Q9. Name the Ferrari driver who has recently won the Hungarian Grand Prix 2017.
Answer: Sebastian Vettel

Q10. On which Bank, the RBI has recently imposed a penalty of Rs. 3 crore for “non-compliance” with the directions on Know Your Customer (KYC) norms?
Answer: Union Bank of India

Q11. Tech giant Cisco has recently appointed ______________  as president for its India and SAARC operations.
Answer: Sameer Garde

Q12. Name the first vice-chairman of NITI Aayog, who has recently announced his resignation.
Answer: Arvind Panagariya

Q13. Mukesh Ambani has elbowed past _____________ to become Asia’s second-richest man, according to the Bloomberg Billionaires Index.
Answer: Li Ka-shing

Q14. Which payments bank has recently announced a strategic partnership with Hindustan Petroleum Corporation Limited (HPCL) to give further boost to digital payments in the country? 
Answer: Airtel Payments Bank

Q15. In which country, China has formally opened its first overseas military base?
Answer: Djibouti






CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

Print Friendly and PDF


No comments:

Post a Comment