Current Affairs Questions for IBPS Exams 2017

Dear Readers,



It is time to pace up your preparation for IBPS exams. These current affair questions will also help you in preparing for Dena Bank PO, IBPS RRB PO and Clerk recruitment examination.

Q1. A new representative body USISPF is being set up to enhance business relations between India and US. What does 'F' stands for in USISPF?
Answer: Forum

Q2. Which state government has initiated the process of inducting Indian women team cricketer Harmanpreet Kaur as a DSP in the state police?
Answer: Punjab Government

Q3. NCLT has recently approved the proposed merger between Bharti Airtel and Telenor India. What does 'T' stands for in NCTL?
Answer: Tribunal

Q4. Name the Senior bureaucrat who was recently appointed as Chairman and Managing Director (CMD) in Small Industries Development Bank of India (SIDBI).
Answer: Mohammad Mustafa

Q5. Mahabaleshwara M.S is the Managing Director & Chief Executive Officer of ____________.
Answer: Karnataka Bank

Q6. Who has been named the world's most highly-paid author with earnings of £72.2m ($95m)?
Answer: JK Rowling

Q7. The All India Football Federation (AIFF) has appointed senior advocate Ushanath Banerjee as the chairman of a special committee. It will deal with the players’ transfer disputes'. Who is the present President of AIFF?
Answer: Praful Patel

Q8. India’s first private sector missile sub-systems manufacturing facility, a joint venture between the $2.5 billion Kalyani Group and Israel’s Rafael Advanced Defence Systems Limited was inaugurated near-
Answer: Hyderabad

Q9. Who has been appointed as the next Ambassador of India to the Republic of Kazakhstan?
Answer: Prabhat Kumar

Q10. Which state goverment has launched two online portals MahaDBT and MahaVASTU to streamline the process of direct benefit transfer (DBT) and to bring in more transparency in construction sector?
Answer: Maharashtra

Q11. The Centre has declared entire Assam as a “disturbed” area under the controversial Armed Forces (Special Powers) Act (AFSPA) for one more month, citing various violent activities by insurgent groups ULFA, NDFB, and others. Who is the present Chief Minister of Assam? 
Answer: Sarbananda Sonowal

Q12. Name the player, who has defeated world record holder Usain Bolt in the 100-meter final in London recently.
Answer: Justin Gatlin

Q13. In which cities a special event, ‘The dawn of cruise tourism in India’ was inaugurated in order to promote cruise tourism in India?
Answer: Mumbai

Q14. India’s leading FMCG Britannia Industries would set up its largest plant in-?
Answer: Maharashtra

Q15. Name the company, which has signed a memorandum of understanding (MoU) with the Telangana Department of Handloom and Textiles, to educate, train and enable weavers and artisans to directly sell their products to Amazon customers across the country.
Answer: Amazon India




CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

Print Friendly and PDF