Wednesday, 20 September 2017

Current Affairs Questions for IBPS Exams 2017

Dear Readers,



It is time to pace up your preparation for IBPS exams. These current affair questions will also help you in preparing for Dena Bank PO, IBPS RRB PO and Clerk recruitment examination.

Q1. Which bank has recently launched its first ‘Digital Banking Branch’ named 'CANDI' in Bengaluru?
Answer: Canara Bank

Q2. The six winners were recently conferred Ramon Magsaysay Awards 2017. The Ramon Magsaysay Award has been named after former President of which Country?
Answer: Philippine

Q3. Name the Swimmer, who has recently become first ever Swimmer to win three gold medals in one night at worlds Championship.
Answer: Caeleb Dressel

Q4. Budapest is the Capital of __________.
Answer: Hungary

Q5. Who is the present chairman of Defense Research and Development Organization (DRDO)?
Answer: S Christopher

Q6. James McCloughan, an Army medic from Michigan who risked his life multiple times to rescue Vietnam War comrades has recently become the first person to receive the Medal of Honor from President of which of the following country?
Answer: The USA

Q7. Which city has recently reached on an agreement with the leaders of the International Olympic Committee to host the 2028 Summer Games?
Answer: Los Angeles

Q8. Indian shuttler C Rahul Yadav has recently clinched the men's singles title at Lagos International challenge. The event was held in _____________.
Answer: Nigeria

Q9. The Metro of which city was recently declared as the world’s first green metro after it added a green certification for all its major buildings and installations?
Answer: Delhi

Q10. Prague is the Capital of which of the following country?
Answer: The Czech Republic

Q11. World breastfeeding week 2017 is being celebrated from 1st to 7th August 2017 with the theme ____________________.
Answer: Sustaining Breastfeeding Together

Q12. Ustad Hussain Sayeeduddin Dagar, a classical vocalist passed away recently. He belonged to which tradition?
Answer: Dhrupad Tradition

Q13. The Supreme Court of India has recently imposed a ban on the use of five harmful metals. Which metal is not among them?
Answer: Bismuth

Q14. The Monetary Policy Committee (MPC) has recently changed the Policy Repo Rate under the liquidity adjustment facility (LAF). What is the new Repo rate set by the RBI?
Answer: 6.00%

Q15. With which lender, Smartphone-maker Samsung has tied up to store higher variants of its debit cards on the app?
Answer: State Bank of India






CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

Print Friendly and PDF


No comments:

Post a Comment