Tuesday, 19 September 2017

Test of the Day for IBPS RRB Exam 2017

Dear Readers,

Test-of-the-Day-for-IBPS-RRB-Exam-2017

We are providing you with the test of the day which will help you in upcoming exams like IBPS RRB, etc. From this, you can practice questions with the timer that will help you to improve speed.



Q1. What is the full form of ‘FSDC’ which is used in financial sectors? 
Financial Security and Development Council
Financial Stability and Development Council
Fiscal Security and Development Council
Fiscal Stability and Development Council
None of the given options is true
Solution:
Financial Stability and Development Council (FSDC) is an apex-level body constituted by the government of India. Chairperson: The Union Finance Minister of India.

Q2. An account for which a bank acts as an uninterested third party is termed as?
Savings Account
Current Account
Reserve Account
Escrow Account
Fixed Account
Solution:
An escrow account is a temporary pass through account held by a third party during the process of a transaction between two parties. Definition: An escrow account is a temporary pass through account held by a third party during the process of a transaction between two parties.

Q3. A signed undertaking from one party containing a promise to pay a stated sum to a specified person or a company is known as ________
Power of Attorney
Promissory Note
Purchasing Power Parity
Plastic Notes
None of the given options is true
Solution:
A promissory note is a legal instrument in which one party (the maker or issuer) promises in writing to pay a determinate sum of money to the other (the payee).

Q4. Which of the following is defined as the difference between current assets and current liabilities?
Venture Capital
Working Capital
Equitable Mortgage
Loss Assets
Profit and Loss Account
Solution:
The capital of a business (working capital) which is used in its day-to-day trading operations, calculated as the current assets minus the current liabilities.

Q5. A debt which is irrecoverable and is therefore written off as loss in the accounts of an institution or bank is known as __________
external debt
good debt
bad debt
internal debt
None of the given options is true
Solution:
The term bad debts usually refers to accounts receivable (or trade accounts receivable) that will not be collected.

Directions (6-10): Study the information and answer the following questions: 
In a certain code language 
"despite the sentiment with" is coded as “ 2*F 7%L 1%R 5%F” 
"electronic media and others" is coded as “4*H 1%L 3%Q 8*Q” 
"should taken next level" is coded as “3%U 2*B 3%U 4*N” 

Q6. What is the code for ‘engagement'?
18*L
8%L
8*X
8*L
None of these.
Solution:
These are the latest pattern of coding-decoding questions. In these questions we are applying following concept:-


Q7. What is the code for ‘intention'?
7*K
7%J
8%K
7%K
None of these.
Solution:
These are the latest pattern of coding-decoding questions. In these questions we are applying following concept:-


Q8. What is the code for ‘science'?
5*W
5%X
5%W
15%W
None of these.
Solution:
These are the latest pattern of coding-decoding questions. In these questions we are applying following concept:-


Q9. What is the code for ‘militant'?
16*L
6%L
6*L
6*M
None of these.
Solution:
These are the latest pattern of coding-decoding questions. In these questions we are applying following concept:-


Q10. What is the code for ‘divide'?
14*C
4*B
4*C
4%C
None of these
Solution:
These are the latest pattern of coding-decoding questions. In these questions we are applying following concept:-


Q11. The simple interest accrued on a sum of certain principal in 8 years at the rate of 13% per year is Rs. 6500. What would be the compound interest accrued on that principal at the rate of 8% per year in 2 years?
Rs. 1040
Rs. 1020
Rs. 1060
Rs. 1200
None of these
Solution:

Q12. A bag contains 3 red balls and 8 blacks ball and another bag contains 5 red balls and 7 blacks balls, one ball is drawn at random from either of the bag, find the probability that the ball is red.
93/264
95/264
91/264
97/264
None of these
Solution:

Q13. How many litres of water flows out of a pipe of cross-section 5 cm^2 in 1 minute.If the speed of water in the pipe is 20 cm/s?
2 litres
5 litres
6 litres
9 litres
None of these
Solution:

Q14. A boat travels upstream from B to A and downstream from A to B in 3 h. If the speed of the boat in still water is 9 Km/h and the speed of the current is 3 Km/h, what is the distance between A and B?
6 Km
4 Km
8 Km
12 Km
None of these
Solution:

Q15. A solution of sugar syrup has 15% sugar. Another solution has 5% sugar. How many litres of the second solution must be added to 20 litres of the first solution to make a solution of 10% sugar?
10
5
15
20
None of these
Solution:

Directions (16-20): Which of the phrases (a), (b), (c) and (d) given below should replace the phrase given in bold in the following sentences to make the sentence grammatically meaningful and correct. If the sentence is correct as it is and there is no correction required mark (e) as the answer. 

Q16. The supermarkets are falling at themselves to attract customers to their shops.
falling around
falling about
falling on
falling over
No improvement
Solution:
If you fall over yourself (or fall all over yourself) to do something, you are very keen to do it.

Q17.Your grandmother is coming to visit today, so don't forget to hang around your clothes when you tidy your room.
hang on
hang out
hung up
hang up
No improvement
Solution:
To hang up something (or hang something up) means to hang something, especially clothes, on a hanger or hook.

Q18. My friends were on holiday in my city, so they looked me on and we all went to a restaurant for a meal.
looked me around
looked me up
looked me at
looked on me
No improvement
Solution:
To look somebody up (or look up somebody) is to locate and visit someone you have not seen for a long time.

Q19. Don't buy anything from that company: the lady from their customer service department hung out on me last week.
hung up
hang up
hang at
hang
No improvement
Solution:
To hang up means to end a telephone conversation, especially suddenly or unexpectedly.

Q20. My parents were coming to visit this week, but we had to put them away because our heating is broken.
in
on
off
out
No improvement
Solution:
To put off someone (or put someone off) is to delay seeing them or doing something for them.

               

You may also like to Read:




CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments:

Post a Comment