Wednesday, 20 September 2017

Test of the Day for IBPS RRB Exam 2017

Dear Readers,

Test-of-the-Day-for-IBPS-RRB-Exam-2017

We are providing you with the test of the day which will help you in upcoming exams like IBPS RRB, etc. From this, you can practice questions with the timer that will help you to improve speed.



Q1. _________ account is opened by the investor while registering with an investment broker.
Fixed Deposit Account
Savings Bank Account
Recurring Account
Demat Account
None of the given options is true
Solution:
DEMAT or De-materialized Account refers to a deposit made at an Indian financial institution that can be used for investing in shares of stocks and other financial assets.Securities are held electronically in a DEMAT Account, thereby eliminating the need for physical paper certificates.

Q2. Which of the following bank launches India’s first Mobile ATM?
HDFC Bank
Axis Bank
ICICI Bank
SBI
Bank of Baroda
Solution:
India’s largest private sector bank, ICICI launched the “ATM on Wheels” country first Mobile ATM, in Mumbai. It was connected to the bank through the GPRS technology.

Q3. World’s first Bitcoin ATM located in-
US
Brazil
Canada
UK
Japan
Solution:
The world’s first-ever Bitcoin ATM opened in Vancouver, Canada. It enables Bitcoin owners to exchange the digital currency for cash, and vice versa. Bitcoin is a digital currency also called crypto-currency that is not backed by any country’s central bank or government. Bitcoins can be traded for goods or services with vendors who accept Bitcoins as payment.

Q4. _______ is a financial market in which share prices are rising or expected to rise.
Bear Market
Bull Market
Pig Market
High Market
None of the given options is true
Solution:
A bull market is a financial market of a group of securities in which prices are rising or are expected to rise. It means the economy is growing. The term “bull market” is most often used to refer to the stock market, but can be applied to anything that is traded, such as bonds, currencies and commodities.

Q5. Who was known as the “Father of Modern Economics”?
Amartya Sen
Karl Marx
Adam Smith
George Loewenstein
None of the given options is true
Solution:
Adam Smith was an 18th-century philosopher renowned as the father of modern economics, and a major proponent of laissez-faire economic policies.

Directions (6-10): Read the following information carefully and answer the questions that follow. 
Ten persons are sitting in two parallel rows containing five persons in each. In row 1, A, B, C, D and E are sitting and all of them are facing north. In row 2, P, Q R, S and T are sitting and all of them are facing south. In the given seating arrangement, each member seated in a row faces another member of the other row but not necessarily in the same order. Each of them belong to different state viz. Rajasthan, Manipur, Bihar, Delhi, Punjab, Goa, Nagaland, Kerela, Telengana and Assam but not necessarily in the same order.
 T belongs to Bihar and sits second to right of P. T does not sit extreme end of the row. Immediate neighbor of T faces the A who belongs to Telengana. There are two persons sit between the A and the one who belongs to Goa. R sits second to left of one who belongs to Manipur. Q belongs to Manipur and he does not sit extreme end of the row. Immediate neighbor of one who belongs to Goa faces the person who belongs to Manipur. E sits second to right of one who belongs to Kerela. The immediate neighbor of one who belongs to Rajasthan faces the S. The one who belongs to Punjab sits third to right of one who belongs to Rajasthan. The immediate neighbor of one who belongs to Rajasthan faces the person who belongs to Nagaland. P does not belong to Assam. Immediate neighbor of C faces the person who belongs to Bihar. B faces the person who belongs to Nagaland. E does not belong to Goa.

 Q6. Who among following sit at the extreme end of the line?
S,A
P,D
P,A
E,T
E,S
Solution:
(6-10)

Q7. The immediate neighbor of A faces whom among the following?
P
R
Q
S
None of these

Q8.Who among the following sits diagonally opposite to B?
S
T
Q
R
P

Q9. Four of the following five are alike in a certain way based on their seating positions and so form a group. Which of the following is different from the group?
T
Q
R
C
D

Q10. Who among following belongs to Punjab?
B
C
E
A
D

Q11. 
if x < y
if x > y
if x ≤ y
if x ≥ y
if x = y or no relation can be established
Solution:

Q12. 
if x < y
if x > y
if x ≤ y
if x ≥ y
if x = y or no relation can be established
Solution:

Q13.
if x < y
if x > y
if x ≤ y
if x ≥ y
if x = y or no relation can be established
Solution:
 

Q14. 
if x < y
if x > y
if x ≤ y
if x ≥ y
if x = y or no relation can be established
Solution:

Q15.
if x < y
if x > y
if x ≤ y
if x ≥ y
if x = y or no relation can be established
Solution:

Direction (16-20) Please select the most appropriate option, out of the five options given for each of the following sentences, which, in your view, should be grammatically and structurally correct. Please note that the meaning & context of the sentence must not change. 

Q16.
Do you have any information bear upon the result?
Do you have any information bearing on the result?
Do you have any informations bearing upon the result?
Do you have some information bearing at the result?
Do you have any information bearing upon the result?
Solution:
Be relevant to (something)

Q17.
She's been trying to keep herself eating too much candy.
She's been trying to keep herself eating much candy.
She's trying to keep herselves from eating too much candy.
She's been trying to keep herself from eating too much candy.
She's been trying to keep herself away from eating too much candy.
Solution:
keep from (doing something) or keep (someone or something) from (doing something): to not do or experience (something): to prevent or stop (someone or something) from doing or experiencing (something)

Q18.
The police called their search for the burglar after they found him hiding in a shed.
The police called in their search for the burglar after they found him hiding in a shed.
The police called about their search for the burglar after they found him hiding in a shed.
The police called on their search for the burglar after they found him hiding in a shed.
The police called off their search for the burglar after found him hiding in a shed.
Solution:
To call off something (or call something off) is to cancel a planned event, or an event that has already started.

Q19.
I'll meet you in the hotel restaurant in 10 minutes. I'll just check out and put my suitcase in my room.
I'll meet you in the hotel restaurant in 10 minutes. I'll just check over and put my suitcase in my room.
I'll meet you in the hotel restaurant in 10 minutes. I'll just check and put my suitcase in my room.
I'll meet you in the hotel restaurant in 10 minutes. I'll just check in and put my suitcase in my room.
I'll meet you in the hotel restaurant in 10 minutes. I'll just check around and put my suitcase in my room.
Solution:
To check in (or check into something) is to arrive at a hotel reception desk and tell the hotel staff who you are, and collect your room key.

Q20.
My father's hair started to falling out when he was only 30, and now he is completely bald.
My father's hair started to fall out when he was only 30, and now he is completely bald.
My father's hair started to fall away when he was only 30, and now he is completely bald.
My father's hair started to fallen out when he was only 30, and now he is completely bald.
My father's hair started to fall on when he was only 30, and now he is completely bald.
Solution:
If your hair falls out it becomes loose and unattached.

               

You may also like to Read:







CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments:

Post a Comment