Thursday, 21 September 2017

Test of the Day for IBPS RRB Exam 2017

Test-of-the-Day-for-IBPS-RRB-Exam-2017

We are providing you with the test of the day which will help you in upcoming exams like IBPS RRB, etc. From this, you can practice questions with the timer that will help you to improve speed.



Q1. The availability of cash and other cash like marketable instruments that are useful in purchases and investments are commonly known as............?
Liquidity
Credit
Marketability
Repo Rate
Market price
Solution:
Liquidity is the term used to describe how easy it is to convert assets to cash.

Q2. Which was the first Indian company listed in National Association of Securities Dealers Automated Quotation System(NASDAQ)?
TCS
HCL
Infosys
Reliance
Wipro
Solution:
NASDAQ stands for the National Association of Securities Dealers Automated Quotations. It is an online trading system of America where national and international companies are registered. The first Indian company to be listed at NASDAQ was Infosys, followed by Satyam Infoway, Reliance, Wipro, ICICI etc.

Q3. Special Drawing Rights (SDR) are supplementary foreign exchange reserve assets defined and maintained by-
Asian Development Bank (ADB)
Reserve Bank of India (RBI)
World Bank (WB)
International Monetary Fund (IMF)
Asian Infrastructure Investment Bank (AIIB)
Solution:
The Special Drawing Right (SDR) is an international reserve asset, created by the IMF in 1969 to supplement the existing official reserves of member countries.

Q4. The Imperial Bank of India was renamed as?
Reserve Bank of India
IDBI
Union Bank of India
State Bank of India
Axis Bank
Solution:
Imperial Bank of India (IBI), the oldest and the largest commercial bank was founded in 1921 and was subsequently transformed into State Bank of India in 1955.

Q5. SBI Day is observed on-
April 1
May 1
June 5
July 1
August 1
Solution:
The day is celebrated every year on July 1st. On this day, July 1, 1955, the Imperial Bank of India was reconstituted by an Act of Parliament to to create State Bank of India to perform the functions of a commercial bank.

Directions (6-10): Read the following information carefully and answer the questions given below. 
Eight friends A, B, C, D, E, F, G and H are seated in a straight line at an equal distance between each other, but not necessarily in the same order.They all were born in different months viz. January, February, March, April, May, June, July and August but not necessarily in the same order.
B does not born in August and July month. E does not born in July month. The one whose birthday is in March month sits second to right of A. There is one person sits between A and C.There are more than three persons sit between the one whose birthday is in March month and the one whose birthday is in January month. H sits third to left of A whose birthday in February month. C sits third to left of G whose birthday is in June month The one whose birthday is in April month sits immediate left of one whose birthday is in July month. C’s birthday is not in the March month. There are two persons sit between G and F whose birthday is in May month.

 Q6. H was born in which of the following month?
July
March
January
August
None of these
Solution:
(6-10)

Q7. Who was born in August month?
A
G
B
E
F

Q8. Who among following sits on the extreme end of the row?
H,E
F,C
F,D
H,F
None of these

Q9. Who among following sits fourth to left of B?
H
C
D
A
F

Q10. E was born in which of the following month?
January
April
May
July
None of these

Directions (11-15): What should come in the place of the question mark (?) in following number series problems? 

Q11. 33, 39, 57, 87, 129, ?
183
177
189
199
None of these
Solution:

Q12. 19, 26, 40, 68, 124, ?
246
238
236
256
None of these
Solution:

Q13. 43, 69, 58, 84, 73, ?
62
98
109
63
None of these
Solution:

Q14. 2.5, 4, ?, 10, 14.5, 20, 26.5
8
7.5
6
5.5
None of these
Solution:

Q15. 13, 20, 39, 78, 145, ?
234
244
236
248
None of these
Solution:

Directions (16-20): In each question, the word at the top is used in five different ways, numbered to (A) to (E), Choose the option in which the usage of the word is INCORRECT or INAPPROPRIATE. 

 Q16. Laugh
The landlord wanted more money, but I laughed him away.
The other team laughed us away from the field.
Although his feelings were hurt, he just laughed the incident off as if nothing had happened.
He laughed off the incident.
It's not easy to laugh an insult.
Solution:
laugh off-To force someone to leave some area because of laughter or ridicule
To dismiss something or someone as ridiculous or laughable
laugh off something-to act as if something is not important to you-
laugh something off-to treat a serious problem lightly by laughing at it.

Q17. Look
If you're planning to invest in your friend's company, I advise you to look as you leap.
I haven't looked at the newspaper today.
He looks after his aging parents.
The kids looked around the shops while we unpacked.
He is looking around for a new car.
Solution:
look before you leap-to think or learn about the possible bad results of an action before doing it
 look at (something)- to have (something bad or unpleasant) as a problem or possibility
look back - to think about something in the past look at (something)-to have (something bad or unpleasant) as a problem or possibility
look at (someone or something)-to think about or consider (something or someone)
look around/round or look around/round (a place) -to go through a place in order to see what is there : to explore a place

Q18. Write
I sent him a letter, but he never wrote me back.
I want all of you to write on your ideas.
Her name wasn't on the ballot, but several hundred voters wrote her in.
Legislators wrote a clause into the law that exempts nonprofit agencies.
The government has agreed to write off the debt.
Solution:
I want all of you to write down your ideas.
write back or write (someone) back-to send someone a letter, e-mail, etc., in response to one that was sent to you
write (something) down or write down (something)-to write (something) on a piece of paper
write in - to send a letter to a newspaper, a company, the government, etc., to express an opinion or to ask a question
write (someone) in or write in (someone) US : to vote for (someone who is not on the official list of candidates) by writing that person's name in a special place on the ballot
write (something) into (something)-to add (something new) to a contract, law, etc.
write (something) off or write off (something)-to say officially that (money that is owed to you) will not be paid or does not need to be paid

Q19. Work
Don't work yourself up again.
He saw a psychologist to help him work through his depression.
He looked like someone had worked him over pretty good.
We'll work the details in later.
She works out at the gym twice a week.
Solution:
work out [phrasal verb]-to perform athletic exercises in order to improve your health or physical fitness
work on (someone) : to try to influence or persuade (someone) to do something
work (someone) over-to hurt (someone) by hitting, kicking, etc.
work (someone) up : to make (someone) feel very angry, excited, upset, etc.

Q20. Get
A book about how to get forward in the business world.
We get along well enough, but we're not really close friends.
The valve is hard to get at unless you have a special tool.
When did you get back from your vacation?
He's doing very well in his history classes, but he's barely getting by in math.
Solution:
A book about how to get ahead in the business world
get ahead -to become more successful
get along-to be or remain friendly
get at (something or someone) : to reach (something or someone)
get away -to go away from a place
get back -to return to a place after going away
get by-to do enough or to do well enough to avoid failure

               

You may also like to Read:







CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments:

Post a Comment