Wednesday, 25 October 2017

20-20 GA Capsule Quiz: Appointments 2017 (International)

Dear BA'ians,



It is time to pace up your preparation with for the upcoming bank and insurance exams. GA plays an important part if you want a job in the government sector as you must be aware of important news/current affairs not only for the written examination but also for the Interview Phase. These G.K current affair questions and answers will also help you in preparing for IBPS PO, IBPS RRB Officer Scale-I, RRB Office Assistant Mains recruitment examination.

Topic of Quiz is based on "Appointments International" section from the Capsule. So, lets come and start the 20-20 Quiz. 


Question 1. Who has been appointed as the 8th President of Singapore?
Answer. Halimah Yacob

Question 2. Who has been appointed as the 30th PM of Mongolia?
Answer. Ukhnaa Khurelsukh

Question 3. Who has been appointed as the Angola’s New President?
Answer. Joao Lourenco

Question 4. Who has been appointed as the Interim PM of Pakistan.?
Answer. AShahid Khaqan Abbasi

Question 5. Who has been appointed as the U.S ambassador to India.?
Answer. Kenneth I. Juster

Question 6. Who has been appointed as the Pakistan’s High Commissioner to India?
Answer. Sohail Mahmood 

Question 7. Who has been appointed as the First Female President of the Supreme Court of UK?
Answer. Brenda Marjorie Hale (Replaced Lord Neuberger)

Question 8. Who has been appointed as the Head of the Indian consulate in New York.?
Answer. Sandeep Chakravorty

Question 9. Who has been appointed as the PM of Peru?
Answer. Mercedes Araoz Fernandez

Question 10. Who has been appointed as the UNICEF’s Global Goodwill Ambassador?
Answer. Lilly Singh

Question 11. Who has been appointed as WHO's goodwill ambassador for autism in the world body's Southeast Asia region.?
Answer. Saima Wazed Hossain

Question 12. Who has been appointed as the Uber’s new CEO?
Answer. Dara Khosrowshahi (replaced Travis Kalanick)

Question 13. Who has been appointed as the Goodwill Ambassador for Handicap International.?
Answer. World's Most expensive player Neymar

Question 14. Who has been appointed as the Executive Director, World Bank?
Answer. S. Aparna

Question 15. Who has been appointed as the Secretary-General of UN Antonio Guterres appointed the first special envoy for the oceans?
Answer. Peter Thomson

Question 16. Who has been appointed as the President of Mongolia.? 
Answer. Khaltmaa Battulga

Question 17. Who has been appointed as the President of Peru?
Answer. Pedro Pablo Kuczynski

Question 18. Who has been appointed as the Fourth term as chancellor in Germany?
Answer. Angela Merkel

Question 19. Who has been appointed as the Russia’s new ambassador to India.?
Answer. Nikolay Kudashev

Question 20. Who has been appointed as the Elected to an influential cross-party panel in UK Parliament that examines the workings of the Home Office?
Answer. Preet Kaur Gill

All the very best BA'ians :)







        


CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments:

Post a Comment