Friday, 27 October 2017

20-20 GA Capsule Quiz: Summits 2017 (National)

Dear BA'ians,



It is time to pace up your preparation with for the upcoming bank and insurance exams. GA plays an important part if you want a job in the government sector as you must be aware of important news/current affairs not only for the written examination but also for the Interview Phase. These G.K current affair questions and answers will also help you in preparing for IBPS PO, IBPS RRB Officer Scale-I, RRB Office Assistant Mains recruitment examination.

Topic of Quiz is based on "Summits National" section from the Capsule. So, lets come and start the 20-20 Quiz. 

Question 1. Where was the 1st ‘BIMSTEC Disaster Management Exercise- 2017’ inaugurated by our Union Home Minister held?
Answer. New Delhi

Question 2. Archaeological Survey of India (ASI) is hosting International conference on “Dialogue of Civilizations – IV” at?
Answer. Delhi, Gandhinagar & Dholavira.
Question 3. 8th conference of Association of SAARC Speakers & Parliamentarians (ASSP) held in?
Answer. Colombo, Sri Lanka. (The main theme is ‘Association of the SAARC Speakers & Parliamentarians’: a platform for the Parliamentarians of South Asia to work together to reach the 2030 agenda for Sustainable Development.)

Question 4. 1st ASEAN-India music festival held at?
Answer. Purana Quila in New Delhi.

Question 5. 5th ‘Coastal Shipping & Inland Water Transportation Business Summit 2017’ in?
Answer. Kochi

Question 6. 6th International textile & apparel fair, 'VASTRA' held in?
Answer. Jaipur 

Question 7. 2nd International Yoga Festival & Sports Championship 2017 organized in?
Answer. J&K

Question 8. Who will host 8th edition of Theatre Olympics in 2018, the biggest theatre celebration of the world?
Answer. India

Question 9. 1st edition of WINGS 2017 – “Sab Uden, Sab Juden”- Expanding Regional Connectivity held in?
Answer. New Delhi  

Question 10. 5th edition of South India Writers Ensemble (SIWE). Core theme of festival is ‘tolerance’ held in?
Answer. Chengannur, Kerala

Question 11. Bicentenary celebration of Paika Rebellion of Odisha held in?
Answer. New Delhi

Question 12. Fourth Session of the India-Tanzania Joint Trade Committee (JTC) meeting held in?
Answer. New Delhi

Question 13. India-ASEAN Youth Summit 2017 at?
Answer. Bhopal, M.P.

Question 14. To promote cruise tourism in India, ‘The dawn of cruise tourism in India’ was inaugurated in?
Answer. Mumbai.

Question 15. 1st meeting of Japan-India Coordination Forum (JICF) for Devt. of NE Region held in?
Answer. New Delhi

Question 16. For the first time, India, US & Afghanistan will hold joint trade & investment show in? 
Answer. Delhi.

Question 17. 1st Mobile, Internet & Technology event in India – India Mobile Congress 2017 in?
Answer. New Delhi

Question 18. 1st National Canine Seminar organized by NSG at?
Answer. Manesar, Haryana. The theme was 'Canine as Tactical Weapon in Fight against Terrorism'

Question 19. 17th Meet of Financial Stability & Development Council (FSDC) under Chairmanship of FM, Jaitley held in?
Answer. New Delhi

Question 20. 8th Meet of Regional Technical Group of Confidence Building Measure on Trade, Commerce & Investment Opportunities under the Heart of Asia –Istanbul Process in?
Answer. New Delhi, India.

All the very best BA'ians :)

Those who missed the previous 20-20 GA Capsule Quiz 2017, can click below -





        


CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments:

Post a Comment