Thursday, 5 October 2017

Current Affairs Questions for IBPS Exams 2017

Dear Readers,

Current-Affairs-Questions-for-IBPS-Exams-2017

It is time to pace up your preparation with Current Affairs in 2017 for the upcoming bank and insurance exams. Current Affairs plays an important part if you want a job in the government sector as you must be aware of important news not only for the written examination but also for the Interview Phase. These G.K current affair questions and answers will also help you in preparing for IBPS PO, IBPS RRB Officer Scale-I, RRB Office Assistant Mains recruitment examination.

Q1. The nation (India) celebrates its _________ Independence Day on 15th August 2017 and the main function was held at the Red Fort of the national capital where Prime Minister Narendra Modi hoisted the National Flag.
Answer: 71st

Q2. Name the football player, who was banned for five-match by the Spanish football federation recently?
Answer: Cristiano Ronaldo

Q3. Who has resigned as president of the Nagaur District Association, marking an end to his presence in the Rajasthan Cricket Association (RCA), which was banned by the Board of Control for Cricket in India (BCCI) for allowing him in its fold?
Answer: Lalit Modi

Q4. On the occasion of Independence Day __________ Gallantry Awards have been approved by the President Ram Nath Kovind for the Armed Forces and Paramilitary Forces.
Answer: 112 Gallantry Awards

Q5. India has bagged two gold in the 6th Golden Glove Women's Boxing Tournament at Vojvodina in-?
Answer: Serbia

Q6. Name the country that has recently stopped imports from North Korea. 
Answer: China

Q7. Which country will host the next steering committee meeting of the proposed TAPI gas pipeline?
Answer: India

Q8. According to the global leader in broadband testing Ookla, which country has the fastest mobile Internet in the world?
Answer: Norway

Q9. Odisha Government is all set to launch DAMON program to prevent the spread of malaria in remote areas. What does 'N' stands for in DAMON?
Answer: Nirakaran

Q10. Name the Mutual Fund Company that has recently launched a new website 'PlanYourGoal.com' to help users plan their investments according to their future financial goals.
Answer: ICICI Prudential Mutual Fund

Q11. Corporation Bank has bagged the best performance awards for SHG-bank linkage program for Karnataka from ____________.
Answer: NABARD

Q12. Name the country that will host the summit of G-7 interior ministers centred on security issues.
Answer: Italy

Q13. NCLT admitted proposals for the merger between Aircel and Reliance Communications wireless business. What does 'C' stands for in NCLT?
Answer: Company

Q14. State Bank of India has launched a CSR initiative, SBI Gram Seva, which will work in the areas of health, education, environment and rural infrastructure. CSR stands for ______________.
Answer: Corporate Social Responsibility

Q15. The Reserve Bank of India has advised banks to make Aadhaar linkage mandatory for availing short-term crop loans up to ___________ in 2017-18.
Answer: Rs 3 lakh





CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments:

Post a Comment