Tuesday, 10 October 2017

Current Affairs Questions for IBPS Exams 2017

Dear Readers,

Current-Affairs-Questions-for-IBPS-Exams-2017

It is time to pace up your preparation with Current Affairs in 2017 for the upcoming bank and insurance exams. Current Affairs plays an important part if you want a job in the government sector as you must be aware of important news not only for the written examination but also for the Interview Phase. These G.K current affair questions and answers will also help you in preparing for IBPS PO, IBPS RRB Officer Scale-I, RRB Office Assistant Mains recruitment examination.

Q1. The government has recently issued an alert on the spread of new malware named __________, that can lock computers and demand ransom for unlocking them.
Answer: Locky Ransomware

Q2. Name the Hockey India coach who has been sacked from the national coach post after a string of unimpressive outings at the international level.
Answer: Roelant Oltmans

Q3. How many banks of the BRICS Bank Cooperation Mechanism have agreed to establish credit lines in the national currencies and cooperate on credit ratings?
Answer: 5

Q4. Name the minister who has been appointed as the Union Railway Minister after being inducted into the Union Cabinet.
Answer: Piyush Goyal

Q5. After the Reshuffle in cabinet, who was given the Defence Ministry?
Answer: Nirmala Sitharaman

Q6. Name the International Airport of India that has recently bagged the National Award for ‘Excellence’ in Energy Management at a conference hosted by the Confederation of Indian Industry (CII).
Answer: Hyderabad International Airport

Q7. The National Nutrition Week is observed throughout the country from 1st to 7th September. What was the theme of the National Nutrition Week for 2017?
Answer: Optimal Infant & Young Child Feeding Practices: Better Child Health

Q8.  Teacher's Day is celebrated in India on 5th September in honor of Dr. Sarvepalli Radhakrishnan. He was the ___________ President of India.
Answer: Second

Q9. Name the Captain of Indian basketball team who has recently created history by becoming the first Indian player to be signed by an Australian Basketball team.
Answer: Amritpal Singh

Q10. The Union Environment Ministry launched an environment awareness initiative on the occasion of Teachers’ Day. Under the initiative, an online environmental quiz competition was conducted at the national level. What was the Name of this Quiz Competition?
Answer: Prakriti Khoj

Q11. Name the Bank that was recently included by RBI in the list of 'too big to fail' lenders, referred to as D-SIB or domestic systemically important bank.
Answer: HDFC Bank

Q12. DBS Bank India has recently received in-principle approval from the Reserve Bank of India (RBI) to convert its existing India franchise to a locally incorporated wholly-owned subsidiary (WOS) in India. DBS Bank is headquartered in ____________.
Answer: Singapore

Q13. External Affairs Minister Sushma Swaraj was on a three-day visit to attend the third Eastern Economic Forum which was held in __________.
Answer: Russia

Q14. In which city, Metro Rail service has been flagged off recently?
Answer: Lucknow

Q15. Name the country that has banned individuals and organizations from raising funds through Initial Coin Offerings (ICO) or Cryptocurrencies.
Answer: China




        

CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments:

Post a Comment