Wednesday, 11 October 2017

Current Affairs Questions for IBPS Exams 2017

Dear Readers,

Current-Affairs-Questions-for-IBPS-Exams-2017

It is time to pace up your preparation with Current Affairs in 2017 for the upcoming bank and insurance exams. Current Affairs plays an important part if you want a job in the government sector as you must be aware of important news not only for the written examination but also for the Interview Phase. These G.K current affair questions and answers will also help you in preparing for IBPS PO, IBPS RRB Officer Scale-I, RRB Office Assistant Mains recruitment examination.

Q1. Nepal has signed a _____________ UN assistance package for 2018-2022 to lay out the country’s development strategy for the next five years.
Answer: USD 635 million

Q2. Name the Player who has become the first wicketkeeper in world cricket to effect 100 stumpings in One Day Internationals (ODIs).
Answer: Mahendra Singh Dhoni

Q3. The 9th BRICS Summit has started in Xiamen, China with the group of leaders of the five countries. What is the theme of the 9th BRICS Summit?
Answer: Stronger Partnership for a better future

Q4. Name the person who recently took over as Secretary to the Government of India in the Ministry of Home Affairs.
Answer: Rajiv Gauba

Q5. Which Broadcastion Company has edged out Sony Pictures to secure the Indian Premier League's media rights with a bid of Rs 16,347.50 crore?
Answer: Star India

Q6. Defence major SAAB has recently announced its tie-up with Adani Group to manufacture the Gripen E fighter jets in India under the Defence Ministry’s program. SAAB is a defence company based in __________.
Answer: Sweden

Q7. In which country, the world's highest sandcastle has been built recently (16.68 meters tall)?
Answer: Germany

Q8.  Name the person who has been nominated as the next U.S ambassador to India.
Answer: Kenneth I. Juster

Q9. Who is the present chancellor of Germany?
Answer: Angela Merkel

Q10. Who is the Present Director-General of UNESCO?
Answer: Irina Bokova

Q11. Name the India's autonomous public organisation that has been ranked ninth in the world, according to the Scimago Institutions ranking World Report 2017.
Answer: Council of Scientific and Industrial Research (CSIR)

Q12. Which two states were the fastest expanding State economies in 2015-16, according to the data published by the Central Statistics Office?
Answer: Jammu and Kashmir and Arunachal Pradesh

Q13. With which country, India has signed two MoUs in the field of Railways?
Answer: Switzerland

Q14. Markets regulator SEBI barred Orion Capital as well as Orion Broking and their partners from the securities markets for 10 years. Who is the present Chairman of SEBI?
Answer: Ajay Tyagi

Q15. Name the former bureaucrat who was appointed Election Commissioner by the law Ministry.
Answer: Sunil Arora




        

CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments:

Post a Comment