Tuesday, 3 October 2017

Current Affairs Questions for IBPS Exams 2017

Dear Readers,

Current-Affairs-Questions-for-IBPS-Exams-2017
It is time to pace up your preparation for IBPS exams. These current affair questions will also help you in preparing for IBPS PO, IBPS RRB PO and Clerk recruitment examination.

Q1. The Government of India has decided to launch a new sub-scheme named “AGEY” as part of the Deendayal Antyodaya Yojana – National Rural Livelihoods Mission (DAY-NRLM). What does AGEY stands for?
Answer: Aajeevika Grameen Express Yojana

Q2. Name the Indian athlete who has been appointed WHO Goodwill Ambassador for Physical Activity in South-East Asia Region.
Answer: Milkha Singh

Q3. Ruth Pfau, known locally as Pakistan's Mother Teresa, passed away recently. She was basically from which country?
Answer: Germany

Q4. The International Youth Day was observed across the world on _____________.
Answer: 12 August

Q5. Yisrael Kristal, world's oldest man passed away recently at the age of 113. He was from which country?
Answer: Israel

Q6. Name the person, who has been appointed as Managing Director of Exim Bank of India?
Answer: David Rasquinha

Q7. Which company has become the third most funded private company globally recently?
Answer: Flipkart

Q8. Which state has launched ‘NAMO E-Tab’ tablets scheme recently?
Answer: Gujarat

Q9. Homegrown messaging and social media technology company _____________ has acquired Bengaluru-based tech start-up Creo for an undisclosed amount.
Answer: Hike Messenger

Q10. Name the person, who has appointed the secretary to Vice President M Venkaiah Naidu?
Answer: I V Subba Rao

Q11. On which Therapy India's first online course was launched recently by Infusion Nurses Society (INS)?
Answer: Infusion

Q12. Indian Coast Guard has recently commissioned the fifth in the series of six 105-metre offshore patrol vessels (OPVs). What is the name of this ship?
Answer: Shaurya

Q13. Name the Chief Executive Officer (CEO) at public broadcaster Prasar Bharati who has been appointed as the chief of Rajya Sabha TV.
Answer: Shashi Shekhar Vempati

Q14. Which state has recently launched 'She Means Business' program of Facebook for women entrepreneurs across the state?
Answer: Odisha

Q15. Name the state that has recently launched Namo Yuva Rojgar Kendra, an initiative providing job opportunities to unemployed youth.
Answer: Maharashtra




CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.


Print Friendly and PDF

No comments:

Post a Comment