Wednesday, 4 October 2017

Current Affairs Questions for IBPS Exams 2017

Dear Readers,

Current-Affairs-Questions-for-IBPS-Exams-2017
It is time to pace up your preparation with Current Affairs in 2017 for the upcoming bank and insurance exams. Current Affairs plays an important part if you want a job in the government sector as you must be aware of important news not only for the written examination but also for the Interview Phase. These G.K current affair questions and answers will also help you in preparing for IBPS PO, IBPS RRB Officer Scale-I, RRB Office Assistant Mains recruitment examination.

Q1. Which lender has recently introduced two tier interest rate structures for saving bank accounts?
Answer: Indian Bank

Q2. Which state government in association with the World Resources Institute (WRI) India has launched the ‘Smart Streets Lab’ program?
Answer: Telangana

Q3. National Payments Corporation of India (NPCI) has recently appointed ____________ as acting Chief Executive Officer (CEO).
Answer: Dilip Asbe

Q4. What is the theme of International Youth Day 2017?
Answer: Youth Building Peace

Q5. Who is the present Director-General of World Health Organization?
Answer: Tedros Adhanom Ghebreyesus

Q6. Shooter _________________ bagged a bronze medal at the Asian Shotgun Championship to earn India's first women's skeet individual medal at a top international competition in Astana, Kazakhstan. 
Answer: Maheshwari Chauhan

Q7. Minister for Social Justice and Empowerment has inaugurated Inclusive Independence Day celebrations organized by the National Trust. Who is the present Minister for Social Justice and Empowerment?
Answer: Thaawarchand Gehlot

Q8. Name the Indian company, which has bought the country’s first shale oil from the US and is looking to step up imports from America as part of its crude diversification strategy?
Answer: IOC

Q9. The Union Finance Ministry has issued guidelines for mandatory installation of energy efficient appliances in all Central Government buildings across India. The Ministry comprises of the _______ Departments.
Answer: Five

Q10. EESL is a Joint Venture Company of PSUs of Ministry of Power, Government of India. EESL stands for-
Answer: Energy Efficiency Services Limited

Q11. Name the sprinter, who recently took official retirement from racing.
Answer: Usain Bolt

Q12. In the 7th Asian Championship Shotgun, Mairaj-Rashmmi pair of India bagged a gold medal in the skeet mixed team event. The event was held in _____________.
Answer: Astana, Kazakhstan

Q13. To which country, the World Health Organization (WHO) has recently declared free of polio?
Answer: Somalia

Q14. Name the Veteran journalist who has been chosen for the first Kesari Media Award.
Answer: T J S George

Q15. Name the IAS officer who has been appointed as Executive Director of World Bank to represent the constituency of India, Bangladesh, Bhutan and Sri Lanka for three years.
Answer: S. Aparna




CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.


Print Friendly and PDF

No comments:

Post a Comment