Monday, 23 October 2017

General Awareness Questions Asked in UIIC Assistant Mains 2017

Dear Readers,

General Awareness Questions Asked in UIIC Assistant Mains 2017

General Awareness Questions Asked in UIIC Assistant Mains 2017:

We are publishing the General Awareness Questions asked in the UIIC Assistant Mains 2017. You can share more questions in the comment section. Most of the questions were asked from the capsule of General Awareness and Insurance. We will keep updating the questions.

Q1. What is the constituency of Defence Minister Nirmala Sitharaman?
Answer: Rajya Sabha MP from Karnataka

Q2. Bathukamma festival is celebrated in which state?
Answer: Telangana

Q3. G-20 summit 2017 was held in which country?
Answer: Hamburg, Germany

Q4. Who has recently got Agricultural Leadership award?
Answer-  K Chandrashekhar Rao

Q5. The Indian Navy and the __________ Navy have concluded SIMBEX-17, a week-long bilateral military exercise in the South China Sea.
Answer- Singapore

Q6. Astana is the capital of which country?
Answer- Kazakhstan

Q7. Indravati Dam is situated in which state?
Answer- Odisha

Q8. Where is the corporate office of Bharat Earth Movers Limited (BEML)?
Answer- Bengaluru

Q9. What is the capital of Jharkhand?
Answer- Ranchi

Q10. Indirasagar Dam located in-?
Answer- Madhya Pradesh

Q11. Where is Valley of Flowers National Park?
Answer- Uttarakhand

Q12. Who ensures the insurance company?
Answer- insurer

Q13. One question asked from Rider Videogame.

Q14. What is full form of ABSA?
Answer- Applications Supported by Blocked Amount

Q15. NIIF stands for-?
Answer- National Investment and Infrastructure Fund

Q15. Salim Ali Bird Sanctuary is an estuarine mangrove habitat located in-
Answer- Goa

Q16. Micro Units Development and Refinance Agency Limited (MUDRA) has been set up for 'funding the unfunded' and development for-?
Answer- Microenterprises in the country

Q17. Which Bank has been declared a domestic-systemically important bank (D-SIB) recently?
Answer- HDFC Bank

Q18. What is the meaning of "I" in NID?
Answer- Negotiable Instruments of Deposit

Q19. Salar Jung Museum is an art museum located at Darushifa, on the southern bank of the Musi River in-
Answer: Hyderabad, Telangana

Q20. The insurance policy is a contract (generally a standard form contract) between the insurer and the insured, known as the policyholder, which determines the claims which the insurer is legally required to pay. In exchange for an initial payment, known as-
Answer: Premium




You may also like to read:


All the best for IBPS RRB Mains 2017 !!!!

CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments:

Post a Comment