Thursday, 26 October 2017

Must Do Current Affairs Questions for IBPS PO and IBPS RRB Mains 2017

Dear Readers,

Current-Affairs-Questions-for-IBPS-Exams-2017

It is time to pace up your preparation with Current Affairs in 2017 for the upcoming bank and insurance exams. Current Affairs plays an important part if you want a job in the government sector as you must be aware of important news not only for the written examination but also for the Interview Phase. These G.K current affair questions and answers will also help you in preparing for IBPS PO, IBPS RRB Officer Scale-I, RRB Office Assistant Mains recruitment examination.

Q1. Name the Former DIG of Karnataka Police who was recently conferred the President's Medal for her meritorious service.
Answer: D Roopa

Q2. The President of Peru has appointed a former Economy Minister __________ as new Prime Minister of Peru.
Answer: Mercedes Araoz Fernandez

Q3. In which state, the second International Yoga Festival has been started recently?
Answer: Kashmir

Q4. The 69th Annual Primetime Emmy Awards were announced recently. Name the first web television series to win the award for Outstanding Drama Series.
Answer: The Handmaid's Tale

Q5. Name the senior IPS officer who has been appointed Director General of the Sashastra Seema Bal (SSB).
Answer: Rajni Kant Misra

Q6. Which state has become the first state in the country to set up family welfare district committees to examine the complaints of women?
Answer: Tripura

Q7. Name the Bollywood Personality who has been recently appointed as the Brand Ambassador of Uttarakhand Swachh Bharat Mission.
Answer: Akshay Kumar

Q8.  India has recently Appointed ___________ as the new High Commissioner to Pakistan.
Answer: Ajay Bisaria

Q9. Who has recently created history by becoming the first Indian player to be signed by an Australian Basketball team.
Answer: Amritpal Singh

Q10. Which country will hold the First ‘BIMSTEC Disaster Management Exercise- 2017’ (BIMSTEC DMEx-2017)?
Answer: India

Q11. In which country, FIFA Women's World Cup 2019 will be held?
Answer: France

Q12. Name the Nigerian who has recently won the UN High Commission for Refugees (UNHCR) 2017 Nansen Refugees Award.
Answer: Zannah Mustapha

Q13. The Union Cabinet has approved the revamped Khelo India program at a cost of _______________ for the period 2017-18 to 2019-20.
Answer: Rs.1,756 Crore

Q14. Name the person who has been appointed as the as interim Chairman of National Payments Corporation of India (NPCI).
Answer: B Sambamurthy

Q15. What is the official Slogan of the FIFA Women's World Cup 2019?
Answer: Dare To Shine




        


CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments:

Post a Comment