Friday, 27 October 2017

Must Do Current Affairs Questions for IBPS PO and IBPS RRB Mains 2017

Dear Readers,

Current-Affairs-Questions-for-IBPS-Exams-2017

It is time to pace up your preparation with Current Affairs in 2017 for the upcoming bank and insurance exams. Current Affairs plays an important part if you want a job in the government sector as you must be aware of important news not only for the written examination but also for the Interview Phase. These G.K current affair questions and answers will also help you in preparing for IBPS PO, IBPS RRB Officer Scale-I, RRB Office Assistant Mains recruitment examination.

Q1. Union Home Minister Rajnath Singh has recently launched the first ___________ of Sashastra Seema Bal (SSB) to Protect the shared borders of India with Nepal and Bhutan.
Answer: Intelligence Wing

Q2. Name the Formula one driver who has recently won Singapore Grand Prix 2017.
Answer: Lewis Hamilton

Q3. Vice President M Venkaiah Naidu has recently felicitated film-maker ____________ with the prestigious ANR National Award for his contribution film industry.
Answer: SS Rajamouli

Q4. Name the cyclist who has broken the world record for cycling around the world by 44 days.
Answer: Mark Beaumont

Q5. Union Home Minister Rajnath Singh has recently launched WARB App in New Delhi, authorized to protect the shared borders of India with Nepal and Bhutan. What does 'R' stands for in WARB?
Answer: Rehabilitation

Q6. How many countries have recently signed a treaty to ban nuclear weapons, a pact that the world’s nuclear powers spurned?
Answer: 50

Q7. After the recent circular passed by the RBI, Peer-to-peer lending platforms will be treated as _____________.
Answer: NBFCs

Q8.  World Alzheimer’s Day is organized across the world on ____________.
Answer: 21 September

Q9. What is the theme of the World Alzheimer’s Day 2017?
Answer: Remember me

Q10. The World Health Organization (WHO) has released its first tranche of emergency funding of ____________ to provide life-saving healthcare to the "vulnerable population" in Bangladesh's Cox's Bazar.
Answer: $175,000

Q11. Fino Payments Bank has recently launched its mobile banking app called BPay. FINO PayTech is headquartered in ___________.
Answer: Mumbai

Q12. World trade in goods is estimated to grow at a higher _____________ in 2017 compared to 1.6 percent increase in 2016, according to the World Trade Organization report.
Answer: 3.6 percent

Q13. In which country, the world’s fastest commercial bullet train has been started recently?
Answer: China

Q14. Name the state in which Union Textiles Minister Smriti Irani has recently inaugurated the 6th edition of the four-day international textile and apparel fair named 'VASTRA'.
Answer: Rajasthan

Q15. Name the former boxing champion who passed away recently in Miami.
Answer: Jake LaMotta




        


CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments:

Post a Comment