Sunday, 29 October 2017

Must Do Current Affairs Questions for IBPS PO and IBPS RRB Mains 2017

Dear Readers,

Current-Affairs-Questions-for-IBPS-Exams-2017

It is time to pace up your preparation with Current Affairs in 2017 for the upcoming bank and insurance exams. Current Affairs plays an important part if you want a job in the government sector as you must be aware of important news not only for the written examination but also for the Interview Phase. These G.K current affair questions and answers will also help you in preparing for IBPS PO, IBPS RRB Officer Scale-I, RRB Office Assistant Mains recruitment examination.

Q1. Name the player who has become the first Indian to be picked as the International Boxing Association’s (AIBA) representative for the International Olympic Committee (IOC) Athletes’ Forum.
Answer: M C Mary Kom


Q2. Name the newly appointed chancellor of Germany.
Answer: Angela Merkel

Q3. The book titled "The Shershah of Kargil", written by Deepak Surana has been unveiled recently. It is the biography of ___________________.
Answer: Captain Vikram Batra

Q4. Former home secretary Rajiv Mehrishi recently took over as the Comptroller and Auditor General (CAG) of India. He has succeeded ____________.
Answer: Shashi Kant Sharma

Q5. Name the actor who was awarded the GQ Actor of the Year Award, in Mumbai.
Answer: Rajkummar Rao

Q6. The 7th ASEM (Asia–Europe Meeting) Economic Ministers’ Meeting was held recently in ______________.
Answer: South Korea

Q7. Prime Minister Narendra Modi has recently launched Sahaj Bijli Har Ghar Yojana or ‘Saubhagya’, to supply 24/7 electricity supply to poor households. What is the total outlay for the scheme?
Answer: Rs 16,320 crore

Q8.  PM Narendra Modi has recently reconstituted the Economic Advisory Council (EAC) to guide him on economic issues. The Council will be headed by _______________.
Answer: Bibek Debroy

Q9. Which state Government has recently launched ‘Sampurna (Sishu Abond Matru Mrityuhara Purna Nirakaran Abhijan) Yojna’ scheme for pregnant women?
Answer: Odisha

Q10. State Bank of India lowered the Minimum Average Monthly Balance (MAB) requirement in a savings account to ____________ from Rs 5,000.
Answer: Rs 3,000

Q11. Eman Ahmed who was once the world’s heaviest woman has passed away recently. She was from which country?
Answer: Egypt

Q12. The Kandla Port has been recently renamed as ______________.
Answer: Deendayal Port

Q13. Name the young boy from Srinagar who has recently become the brand ambassador for Swachhata Hi Seva campaign.
Answer: Bilal Dar

Q14. In which country, India has launched "Incredible India!" campaign to woo travellers and make them aware of magnificent holiday options in the country?
Answer: Egypt

Q15. The theme for World Tourism Day 2017 is ______________.
Answer: Sustainable Tourism – a Tool for Development





        


CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments:

Post a Comment