Sunday, 15 October 2017

Must Do Current Affairs Questions for IBPS RRB Mains 2017

Dear Readers,

Current-Affairs-Questions-for-IBPS-Exams-2017

It is time to pace up your preparation with Current Affairs in 2017 for the upcoming bank and insurance exams. Current Affairs plays an important part if you want a job in the government sector as you must be aware of important news not only for the written examination but also for the Interview Phase. These G.K current affair questions and answers will also help you in preparing for IBPS PO, IBPS RRB Officer Scale-I, RRB Office Assistant Mains recruitment examination.

Q1. Name the Arunachal Pradesh Health and Family Welfare Minister who passed away recently in Guwahati.
Answer: Jomde Kena

Q2. The Union Ministry of Health and Family Welfare launched two new contraceptives. The two contraceptive are named as ________ and _______.
Answer: Chhaya and Antara

Q3. President Ram Nath Kovind has recently laid the foundation stone of the second phase of link IV pipeline canal of SAUNI Yojana in Rajkot, Gujarat. SAUNI stands for ________________.
Answer: Saurashtra Narmada Avtaran Irrigation

Q4. Who is the present Managing Director and Chief Executive Officer of Vijaya Bank?
Answer: R A Sankara Narayanan

Q5. Who is the present Governor of Arunachal Pradesh?
Answer: Brig. (Dr.) B. D. Mishra (Retd.)

Q6. India and Japan have agreed to collaborate closely in defence production, including on dual-use technologies. Who is the present Prime Minister of Japan?
Answer: Shinzo Abe

Q7. The book of Former Foreign Secretary named “How India Sees the World: Kautilya to the 21st Century”- was launched recently. The book is written by __________.
Answer: Shyam Saran

Q8.  NITI Aayog has recently constituted an Expert Task Force to provide a major thrust to job creation by enhancing India’s exports. The Task Force will be headed by ____________.
Answer: Rajiv Kumar

Q9. The defence entity of which company had signed an MoU with Rosoboronexport, Russia, to supply tracked vehicle solutions to the armed forces?
Answer: Ashok Leyland

Q10. Which company will host the 2019 edition of the Commonwealth (Youth, Junior and Senior) Weightlifting Championships?
Answer: India

Q11. Name the Bollywood actress who has been appointed as the first Indian woman ambassador in 'Friends of Australia' (FOA) advocacy panel by Tourism Australia.
Answer: Parineeti Chopra

Q12. Name the telecom company of India that has entered into an agreement with US-based networking solutions provider Coriant to chart the path to 5G and Internet of Things (IoT) in India.
Answer: BSNL

Q13. In which country, Energy Efficiency Services Limited (EESL), under Ministry of Power has launched UJALA (Unnat Jyoti by Affordable Lighting for All) Scheme?
Answer: Malaysia

Q14. Exide Life Insurance has announced a partnership with Punjab & Maharashtra Co-operative Bank (PMC Bank) to offer its protection and savings products to the latter’s customers. Exide Life Insurance is headquartered in __________.
Answer: Bengaluru

Q15. India’s first operational Smart City and IFSC, GIFT City has won the prestigious Associated Chambers of Commerce and Industry of India (ASSOCHAM) Services Excellence Award. GIFT City is situated in ______________.
Answer: Gujarat




        


CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments:

Post a Comment