Saturday, 28 October 2017

Must Do Current Affairs Questions for IBPS PO and IBPS RRB Mains 2017

Dear Readers,

Current-Affairs-Questions-for-IBPS-Exams-2017

It is time to pace up your preparation with Current Affairs in 2017 for the upcoming bank and insurance exams. Current Affairs plays an important part if you want a job in the government sector as you must be aware of important news not only for the written examination but also for the Interview Phase. These G.K current affair questions and answers will also help you in preparing for IBPS PO, IBPS RRB Officer Scale-I, RRB Office Assistant Mains recruitment examination.

Q1. Liliane Bettencourt, the world’s wealthiest woman has passed away recently aged 94. She was from ____________.
Answer: France

Q2. According to the survey conducted by Brand Finance, which lender is India’s most trusted and most popular bank?
Answer: State Bank of India

Q3. From which country, India has recently received its first High Horsepower Locomotive with the body shell of 12000 HP loco?
Answer: France

Q4. Name the state for which Multilateral funding agency Asian Development Bank (ADB) has sanctioned a USD 300 million loan facility for carrying forward fiscal reforms across the State.
Answer: West Bengal

Q5. The 5th Asian Indoor and Martial Arts Games were held recently at _________________.
Answer: Ashgabat, Turkmenistan

Q6. Name the state that has recently declared the year of 2017 as the e-Pragati year, a flagship program will help the government to make real-time governance.
Answer: Andhra Pradesh

Q7. In which continent, President Ram Nath Kovind will make his first foreign trip?
Answer: Africa

Q8.  For the first time, India holds joint trade and investment show with which two countries in New Delhi?
Answer: US and Afghanistan

Q9. What is the position of India in the world in the number of nuclear reactors being installed, according to the World Nuclear Industry Status Report 2017?
Answer: Third

Q10. The joint exercise has been recently started between Special Forces of Pakistan and Russia Armies. The Joint exercise has been named as _________________.
Answer: DRUZBA 2017

Q11. Name the Indian Defense unit that has signed a contract with Research Centre Imarat (RCI) for the supply of Medium Range Surface-to-Air Missiles (MRSAM) to Indian Army.
Answer: BDL

Q12. The International Cricket Council (ICC) has recently announced several changes to the existing template of the cricket. As per the new change, the thickness of the edges of the bat can’t be more than ____________.
Answer: 40mm

Q13. Name the newly appointed Chairman and Managing Director (CMD) of India's biggest oil and gas producer, Oil and Natural Gas Corporation Limited (ONGC).
Answer: Shashi Shankar

Q14. Name the two Indian women have featured on Fortune's list of Most Powerful Women in business outside the US.
Answer: Chanda Kochhar and Shikha Sharma

Q15. The World Tourism Day is celebrated across the world on ___________.
Answer: 27 September

TO READ MORE CURRENT AFFAIRS 



        


CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments:

Post a Comment