Friday, 13 October 2017

Must Do Current Affairs Questions for IBPS RRB Mains 2017

Dear Readers,

Current-Affairs-Questions-for-IBPS-Exams-2017

It is time to pace up your preparation with Current Affairs in 2017 for the upcoming bank and insurance exams. Current Affairs plays an important part if you want a job in the government sector as you must be aware of important news not only for the written examination but also for the Interview Phase. These G.K current affair questions and answers will also help you in preparing for IBPS PO, IBPS RRB Officer Scale-I, RRB Office Assistant Mains recruitment examination.

Q1. Name the Astronaut who has returned to Earth after finishing a 288-day mission that put her over the top as the American who has spent the most cumulative amount of time in space.
Answer: Peggy Whitson

Q2. Name the Minister who has been appointed as the new Youth Affairs and Sports Minister of India.
Answer: Rajyavardhan Singh Rathore

Q3. UNESCO has announced the winners of the 2017 International Literacy Prizes, which honours excellence and innovation in the field of global literacy. Who is the Present Director-General of UNESCO?
Answer: Irina Bokova

Q4. Name the Indian Weightlifter who has bagged a gold medal in 44kg weight category on the opening day of the Commonwealth Youth weightlifting championships.
Answer: Konsam Ormila Devi

Q5. Name the Person who has recently assumed charge as Managing Director and Chief Executive Officer of Tamilnad Mercantile Bank.
Answer: KV Rama Moorthy

Q6. Name the Infosys co-founder who has been recently conferred the PLuS Alliance Prize.
Answer: N R Narayana Murthy

Q7. The 12th edition of India-Nepal joint military exercise has begun recently in Saljhandi, Nepal. What is the name of this historic exercise?
Answer: Surya Kiran

Q8.  The 9th BRICS Summit was concluded recently in Xiamen, China. Who was the representative from the side of Brazil?
Answer: Michel Temer

Q9. The National Highway Authority of India (NHAI) has awarded its first international project in Myanmar to ___________.
Answer: Punj Lloyd-Varaha

Q10. Currently, there are how many Banks in India that has been included in the list of 'too big to fail' financial entities in the country?
Answer: 3

Q11. Where the India does stands in terms of best country for expats to live and work in, according to the HSBC survey?
Answer: 14th

Q12. For the modernization of which of the following state, multilateral lending agency Asian Development Bank (ADB) has approved a loan of $80 million (about Rs 524 crore) for technical and vocational education and training (TVET) institutions?
Answer: Himachal Pradesh

Q13. Which has recently issued a decree allowing women to drive for the first time in the country?
Answer: Anupam Shrivastava

Q14. Tata Capital announced the appointment of ___________ as Managing Director & CEO designate of the company from January 2018.
Answer: Rajiv Sabharwal

Q15. The Asian Developments Bank (ADB) is headquartered in ______________.
Answer: Manila, Philippines





        


CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.


Print Friendly and PDF

No comments:

Post a Comment