Friday, 6 October 2017

Current Affairs Questions for IBPS Exams 2017

Dear Readers,

Current-Affairs-Questions-for-IBPS-Exams-2017

It is time to pace up your preparation with Current Affairs in 2017 for the upcoming bank and insurance exams. Current Affairs plays an important part if you want a job in the government sector as you must be aware of important news not only for the written examination but also for the Interview Phase. These G.K current affair questions and answers will also help you in preparing for IBPS PO, IBPS RRB Officer Scale-I, RRB Office Assistant Mains recruitment examination.

Q1. The country's exports grew nearly how much percent in July 2017 on a yearly basis to 22 (point) 5 billion dollars?
Answer: 4 percent

Q2. Union Home Minister has launched the live twitter wall for promoting Bharat Ke Veer portal on the eve of Independence Day. Who is the present Union Home Minister of India?
Answer: Rajnath Singh

Q3. The Indian government has directed internet majors- Google, Facebook, Whatsapp, Instagram, Microsoft and Yahoo - to immediately remove the links of dangerous online game _______________, which has led to the suicide of children in India and other countries.
Answer: Blue Whale Challenge

Q4. India paid tributes to Sri Aurobindo 145th on his Birth Anniversary. Sri Aurobindo was born in Calcutta on-?
Answer: 15th August 1872

Q5. Bharat Ke Veer portal is technically supported by National Informatics Centre (NIC) and powered by ______________.
Answer: State Bank of India

Q6. Which city has been named world’s most liveable city for a record seventh year in a row, according to the Economist Intelligence Unit’s Global Liveability Report 2017?
Answer: Melbourne

Q7. India's first museum on Partition of the Indian subcontinent will open this week in ___________.
Answer: Amritsar

Q8. Alexander Zverev recently defeated ______________ in the Rogers Cup to claim his second Masters title and extend his winning run to 10 matches.
Answer: Roger Federer

Q9. The largest volcanic region on Earth, with nearly 100 volcanoes, has been recently discovered in which continents?
Answer: Antarctica

Q10. Name the country that will get the world's biggest single tower solar thermal power plant (150-megawatt) to be by 2020.
Answer: Australia

Q11. The Cabinet Committee on Economic Affairs has recently approved the proposal of DIPAM for the strategic disinvestment. What does 'I' stands for in DIPAM?
Answer: Investment

Q12. Reliance Defence and Engineering is changing its name to _____________.
Answer: Reliance Naval and Engineering Ltd. (RNEL)

Q13. Which bank has recently ventured into social media by opening its official pages in social networking sites?
Answer: Karnataka Bank

Q14. The Union Cabinet has approved raising extra-budgetary resources up to 9,020 crore rupees for Long-Term Irrigation Fund in 2017-18 under PMKSY.
Answer: Pradhan Mantri Krishi Sinchayee Yojana

Q15. Real Madrid defeated which team in the second leg of the 2017 Spanish Super Cup to seal the win at Spain?
Answer: Barcelona




        

CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments:

Post a Comment