Thursday, 19 October 2017

Must Do Current Affairs Questions for IBPS PO Mains 2017

Dear Readers,

Current-Affairs-Questions-for-IBPS-Exams-2017

It is time to pace up your preparation with Current Affairs in 2017 for the upcoming bank and insurance exams. Current Affairs plays an important part if you want a job in the government sector as you must be aware of important news not only for the written examination but also for the Interview Phase. These G.K current affair questions and answers will also help you in preparing for IBPS PO, IBPS RRB Officer Scale-I, RRB Office Assistant Mains recruitment examination.

Q1. Name the Indian tennis player who has defeated Colin van Beem of the Netherlands to win the 8th MCC – S R Subramaniam Memorial ITF Futures Men’s tennis championship.
Answer: Sumit Nagal

Q2. Name the Force Motors Chairman who has been recently elected as the new president of the automobile industry body Society of Indian Automobile Manufacturers (SIAM).
Answer: Abhay Firodia

Q3. Name the digital company with which Infosys has recently completed its acquisition in a cash deal worth GBP 7.5 million.
Answer: Brilliant Basics

Q4. Name the Eminent jurist who was awarded the prestigious N R Madhava Menon Best Law Teacher Award 2017 for his distinguished services to legal education and the legal profession.
Answer: Tahir Mahmood

Q5. Name the lender that has surpassed Tata Consultancy Services (TCS) to become the country’s second most valued firm in terms of market valuation.
Answer: HDFC Bank

Q6. With which Payment gateway provider, IRCTC has announced its collaborations to provide users a safe and secure option to pay for rail tickets booked?
Answer: PayU

Q7. Name the payment bank that has partnered with the National Payments Corporation of India (NPCI) to launch a RuPay-powered digital debit card.
Answer: Paytm Payments Bank

Q8.  The Department of Industrial Policy and Promotion has recently organized the second State Startup Conference in ___________.
Answer: New Delhi

Q9. Name the city that will host the fifth edition of the ‘Coastal Shipping and Inland Water Transportation Business Summit 2017’.
Answer: Kochi

Q10. Name the capital city that has been named as the world’s top financial centre in the World, as per the recent survey.
Answer: London

Q11. Name the newly appointed chairman-cum-managing director (CMD) of the United India Insurance Co. Ltd.
Answer: Kolkata

Q12. Name the Indian player who has recently launched -Mission 24 for Mumbai's M eastward which is known to have one of highest slum population's in the city.
Answer: Sachin Tendulkar

Q13. The Secretary-General of UN Antonio Guterres has recently appointed ______________ as the first special envoy for the oceans.
Answer: Peter Thomson

Q14. Pune-based auto firm Force Motors Ltd has entered into an agreement with which car manufacturing company to produce engines for power generation?
Answer: Rolls-Royce

Q15. In the recent announcement of International Olympic Committee (IOC), which city has been awarded the 2028 summer Olympics?
Answer: Los Angeles




        


CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments:

Post a Comment