Saturday, 21 October 2017

Must Do Current Affairs Questions for IBPS PO Mains 2017

Dear Readers,

Current-Affairs-Questions-for-IBPS-Exams-2017

It is time to pace up your preparation with Current Affairs in 2017 for the upcoming bank and insurance exams. Current Affairs plays an important part if you want a job in the government sector as you must be aware of important news not only for the written examination but also for the Interview Phase. These G.K current affair questions and answers will also help you in preparing for IBPS PO, IBPS RRB Officer Scale-I, RRB Office Assistant Mains recruitment examination.

Q1. What is the ranking of India on the recently released World Economic Forum's Global Human Capital Index?
Answer: 103

Q2. Name the first state that has recently rolled out an Electric Vehicle and Energy Storage Policy.
Answer: Karnataka

Q3. Name the Operation that India has recently started to provided assistance to Bangladesh in response to the humanitarian crisis being faced on account of the large influx of Rohingya refugees.
Answer: Operation Insaniyat

Q4. Corporate Affairs Ministry and CBDT has signed an MoU for automatic and regular exchange of information to curb black money in the country. What does 'DT' stands for in CBDT?
Answer: Direct Taxes

Q5. Frank Vincent passed away recently at age 80. He was famous _________.
Answer: American Actor
Q6. Which movie was recently awarded the Golden Lion at the 74th Venice Film Festival?
Answer: The Shape of Water

Q7. Environmental Ministry has recently inaugurated a two-day conference on “Sustainable landscapes and forest ecosystems: Theory to Practice”. It had launched the campaign named ____________ on the occasion.
Answer: Wood is Good

Q8.  Name the person that was elected as Chair of Ethics Commission of the International Olympic Committee (IOC) for a four-year term.
Answer: Ban Ki-moon

Q9. In which state, Suzuki Motor has decided to invest more than Rs 1,150 crore along with Japanese partners Toshiba and Denso to set up India's first lithium-ion battery facility?
Answer: Gujarat

Q10. Name the lender that has topped the list of the country’s top 50 brands according to a report released by marketing and advertising conglomerate WPP Plc and Kantar Millward Brown.
Answer: HDFC Bank

Q11. The theme for International Day for the Preservation of the Ozone Layer 2017 is ______________.
Answer: Caring for all life under the sun

Q12. The final development trials of indigenous beyond visual range Astra missile were successfully concluded into the Indian Air Force. Astra is ______________ Missile.
Answer: Air-to-Air Missile

Q13. Name the only Marshal of the Indian Air Force who passed away recently.
Answer: Arjan Singh

Q14. Prime Minister Narendra Modi has recently launched the world's second biggest dam on the river Narmada in Gujarat. This dam has been named as ________________.
Answer: Sardar Sarovar Dam

Q15. PV Sindhu has become the first Indian to win the Korea Open Superseries 2017 held in Seoul. She has defeated _______________.
Answer: Nozomi Okuhara





        


CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments:

Post a Comment