Monday, 16 October 2017

Must Do Current Affairs Questions for IBPS RRB Mains 2017

Dear Readers,

Current-Affairs-Questions-for-IBPS-Exams-2017

It is time to pace up your preparation with Current Affairs in 2017 for the upcoming bank and insurance exams. Current Affairs plays an important part if you want a job in the government sector as you must be aware of important news not only for the written examination but also for the Interview Phase. These G.K current affair questions and answers will also help you in preparing for IBPS PO, IBPS RRB Officer Scale-I, RRB Office Assistant Mains recruitment examination.

Q1. Which state government has signed an MoU with the US-based Hyperloop Transportation Technologies (HTT)to build India's first Hyperloop system?
Answer: Andhra Pradesh

Q2. International Literacy Day is celebrated across the world on _________________.
Answer: 08 September

Q3. Indian Navy and Sri Lankan Navy has begun the 2017 Exercise at Visakhapatnam, Andhra Pradesh. This exercise is named as ______________.
Answer: SLINEX 2017

Q4. Name the person who has recently resigned as the President and Co-founder of MakeMyTrip.
Answer: Ashish Kashyap

Q5. Nestle has set up its first Food Safety Institute in Manesar, Gurugram. It was inaugurated by FSSAI CEO. Who is the present CEO of FSSAI?
Answer: Pawan Kumar Agarwal

Q6. According to the data of Controller General of Accounts (CGA), India’s fiscal deficit at July- end touched 92.4 % of the budget. Who is the Controller General of Accounts (CGA)?
Answer: Anthony Lianzuala

Q7. Name the Bank of Pakistan that has been recently shut down by the US banking regulators for money laundering.
Answer: Habib Bank

Q8.  The first National Canine Seminar was organized by National Security Guard (NSG) in Manesar, Gurugram. The theme of the two days National Canine Seminar was _______________.
Answer: Canine as Tactical Weapon in Fight against Terrorism

Q9. Name the newly appointed chief coach of the men's Hockey Team.
Answer: Sjoerd Marijne

Q10. Name the Indian Wrestler who has recently won the gold medal in Cadet World Wrestling Championship in Athens.
Answer: Sonam Malik

Q11. India's indigenously developed third generation anti-tank guided missile (ATGM) Nag has been successfully flight tested by Defence Research and Development Organization (DRDO). The missile can hit a target up to _______________.
Answer: 7 km

Q12. From which Sailing Vessel, Defence Minister Nirmala Sitharaman flagged off the Navika Sagar Parikrama by an all-women crew of Indian Navy?
Answer: INS Tarini

Q13. What was the position of India in the medals tally at the Moscow Shotgun World Championships?
Answer: 5th

Q14. Name the Indian Ambassador in UAE who has recently inaugurated the second Indian Workers’ Resource Centre (IWRC) in UAE to provide support and counseling to Indians in distress.
Answer: Navdeep Singh Suri

Q15. Who was the winner of Men's Singles in the 2017 US Open tennis tournament?
Answer: Rafael Nadal




        


CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments:

Post a Comment